29 / 03 / 2024

Yeni binaların enerji verimliliği ön planda tutulmalı!

Yeni binaların enerji verimliliği ön planda tutulmalı!

Kentsel dönüşüm projelerinin hedeflerinin arasında sadece binaların yenilenmesi bulunmuyor. Yenilenecek binaların çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir kalkınmaya sağlayacağı destek çerçevesinde tasarlanması gerekiyor.



Kentsel dönüşüm projelerinin hedeflerinin arasında sadece binaların yenilenmesi bulunmuyor. Yenilenecek binaların çevresel ve ekonomik olarak sürdürülebilir kalkınmaya sağlayacağı destek çerçevesinde tasarlanması gerekiyor. Doğru projelendirilmiş kentsel dönüşüm çalışmalarının "Yeşil Bina" kavramını ülke çapında genişleteceğini dile getiren Yıldırım Yapı Grubu Yönetün Başkanı Osman Yıldırım, gerçekleştirilecek tasarrufun yatırımcılar ve ülke için fayda sağlayacağını vurguluyor. 


Enerjiyi yurt dışından alan bir ülke olduğumuzu hatırlatan Yıldırım "Yeni yapılan binaların enerji verimliliğini ön planda tutmalıyız. Tüm binalarımızın "Yeşil Bina" mantığı ile projelendirilip hayata geçirilmesi en doğru yaklaşım olacaktır. Doğru projelendirilmiş kentsel dönüşüm çalışmaları, yeşil bina sayısının da artırarak, kısa ve uzun vadede hem yatırımcıya hem de ülke refahına katkı sağlayacaktır" dedi. 


İzolasyon sistemlerinin yeni binalar için bir gereklilik olduğunu vurgulayan Yıldırım "Binaların ömrünün 50 yıl olarak hesaplarsak, inşa sırasında yapılan hataları 50 yıl boyunca devam etmesi durumu söz konusu olacaktır. 


Gelirlerimizin önemli bir kısmını enerjiye harcadığımızı düşünürsek ısıtma ya da soğutma sağlamak için binaların çok iyi şekilde dış şartlardan korunması ve ısı izolasyonu yapılması şarttır" ifadelerini kullandı.


A Gazete



Geri Dön