24 / 04 / 2024

Yeni Çelik Palas'a en yüksek teklif Alt Dış Ticaret'ten!

Yeni Çelik Palas'a en yüksek teklif Alt Dış Ticaret'ten!

Mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına ait 40 bin 961 metrekarelik alanda kaba inşaatı tamamlanmış, 2002 yılından bu yana boş Yeni Çelik Palas Oteli'nin ihalesi yapıldı.



Mülkiyeti Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına (SGK) ait olan 40 bin 961 metrekarelik alanda kaba inşaatı tamamlanmış halde 2002 yılından bu yana atıl duran Yeni Çelik Palas Oteli'nin ihalesi yapıldı. İhaleye Alt Dış Ticaret A.Ş, ASR Ceylan İnşaat A.Ş. ile Aypo Tüketim Malları A.Ş. firmaları katıldı. İhalede en yüksek teklifi 73 milyon 700 bin lirayla Alt Dış Ticaret verdiği kaydedildi. 


İnşaatına 1988 yılında başlanan Yeni Çelik Palas Oteli 2002 yılından bu yana atıl vaziyette duruyordu. 241 odalı Yeni Çelik Palas Oteli'nin, Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ile Raffles International Limited (Swissotel) arasında 2002 yılında imzalanan sözleşme gereğince Raffles International Limited tarafından işletilmesi planlanıyor. "Swissotel Bursa" adı altında modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra 15 yıl süreyle işletilmesi hüküm altına alınmış, ancak gerekli modernizasyon Emekli Sandığı tarafından yapılmayınca bu süre de başlatılamamıştı. 


Dünya





Geri Dön