20 / 04 / 2024

Yeni damga vergisi oranları!

Yeni damga vergisi oranları!

Meclis tarafından damga vergilerinin alınması için harekete geçildi. İşte Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni damga vergisi oranları..



Damga vergisi resmi belgelere kanunla belirlenmiş miktarda veya oranda pul yapıştırma, basılı damga koyma, makbuz verme, hakedişten kesinti yapma yoluyla alınan vergi oluyor.


Meclis tarafından damga vergilerinin alınması için harekete geçildi. 


Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni düzenlemeyle konut için alınan damga vergisinde yeni uygulamaya geçiliyor.


Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen yeni düzenlemeyle, Bakanlar Kurulu'na, binaların inşası öncesinde sözleşme ve benzeri işlemler için değerli kağıtlardan tahsil edilen Damga Vergisi oranlarını farklı oranlarda belirleme yetkisi verildi.


Maliye Bakanı Naci Ağbal, halen binde 9.48 oranında Damga Vergisi alındığını, yeni düzenlemeyle Bakanlar Kurulu'nun her bir sözleşme için bu oranları aşağı çekme ya da yükseltme yetkisi olacağını söyledi.


İlçenin lüks olup olmaması, binanın durumu, ilçenin büyüklüğü ve şartları gibi durumlar göz önünde bulundurulacak. Böylece her sözleşmeden ve her ilçeden farklı damga vergisi alınabilecek.





Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön