25 / 04 / 2024

Yeni Eskişehir Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı!

Yeni Eskişehir Devlet Hastanesi’nin temeli atıldı!

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin yanında bulunan araziye yapılacak olan 600 yataklı yeni Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni düzenlendi. Hastanenin, TOKİ tarafından bin günde tamamlanması planlanıyor...




Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin yanında bulunan araziye yapılacak olan 600 yataklı yeni Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni düzenlendi. Açılışını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılan hastanenin,  TOKİ  tarafından bin günde tamamlanması planlanıyor. 


Sağlık Bakanlığı’na bağlı 600 yataklı Yunus Emre Devlet Hastanesi’nin temel atma töreni düzenlendi. 400 yatak genel, 200 yatak kadın, doğum ve çocuk hastalıkları bölümlerinden oluşan hastane, TOKİ tarafından bin günde bitirilmesi planlanıyor. Yunus Emre Devlet Hastanesi önünde düzenlenen törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve çok sayıda kurum yöneticisi katıldı. 


Törende konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık alanında dünyada olan bütün gelişmelerin Türkiye’de de olacağını söyledi. “Sağlık alanında bütün hizmetleri vatandaşımızın önüne getirdik.” diyen Bakan Müezzinoğlu, ambulans hizmetlerinde Türkiye’nin önemli bir noktaya geldiğini ifade etti. Müezzinoğlu, “Sağlık hizmetleri verebilen, evde vatandaşımıza hizmet veren, acil sağlık hizmetleriyle dünya yarışabilen bir noktaya geldik. Atık ambulanslarımızı, paletli ambulanslarımızı, obez ambulanslarımızı, yoğun bakım ambulanslarımızı, ambulans helikopterlerimizle, uçaklarımızla dünyanın neresinde olursa olsun ona hizmet veriyoruz. Bizim vatandaşımız değerlidir ve saygındır.” dedi. 


Türkiye’nin, şehir hastaneleri ile önemli bir noktaya geleceğini belirten Bakan Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Şehir hastaneleri ile çok daha farklı noktaya gelecek. Eskişehir, bölgede sağlık turizmi alanında da farklı bir noktaya gelecek. İhale süreçleri tamamlanmak üzere. Onlar da tamamlandığında bin 81 yataklı Eskişehir Bölge Hastanesi’ni de açacağız.”


Bakan ve beraberindekiler, daha sonra temel atma törenini gerçekleştirdi. Bakan Müezzinoğlu, Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne de ziyaret gerçekleştirdi, burada, doktor ve sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi, Eskişehir’e yapılacak olan sağlık hizmetleri hakkında bilgi aldı. 



Bugün


Geri Dön