25 / 04 / 2024

Yeni fuar alanı İzmir'e çağ atlatacak!

Yeni fuar alanı İzmir'e çağ atlatacak!

Gaziemir'de inşaatı hızla devam eden Fuar İzmir 'i gezen İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu üyeleri, hayran kaldıkları projenin " İzmir'i uçuracağı " fikrinde buluştu.



"HAYAL ETTİĞİMİZDEN DAHA İLERDEYİZ" 

Kentin kanaat önderlerinden ulaşan  İzmir  Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu Kurulu üyeleri, İzmir fuarcılığına yeni bir boyut kazandıracak Gaziemir'deki Fuar İzmir şantiye alanını ziyaret etti. 337 bin metrekarelik alanda inşaat) devam eden yeni Fuar kompleksini İzmir Büyük şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte gezen kurul üyelerine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe tarafından brifing de verildi Fuar İzmir'in 25 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek MARBLE - 21 Uluslararası Doğal taş ve Teknolojileri Fuarı'na yetiştirebilmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirleri Başkan Kocaoğlu. Büyük şehir Belediyesi'nın üz kaynaklarıyla hayata geçirdiği Fuar İzmir'de ilk etapta 50 fuar düzenleneceği, bu sayının artması ivin her kesimden görüş ve önen aldıklarını söyledi. Başkan Azız Kocaoğlu. k'İznıir'e, bölgemize, ülkemize ve yakın coğrafyamıza uygun fuar yaratmak için yoğun çaba harcıyoruz. Fuar lek başı1 na çok büyük bir değer. Bugüne kadar Kültürpark'ta yaptığımız fuarlarla kent ekonomisine katkı sağlamaya çalıştık. Fuar İzmir ve beraber İzmir fuarcılığı çok biiy ük bir atağa kalkacak. Fuar alanının yanında 45 dönüm rezerv alanımı/ bulunuyor Burada otel ve kongre merkezi yapma düşüncemiz var. Kentin içerisinde şovlar ve sanatsal gösterilerin yapılması için çok amaçlı bir bina düşünüyoruz. Hediyelik eşya. kitap fuarı gibi tüketiciye yönelik fuarların daha küçük bir mekanda yapılmasını planlıyoruz. 2015 yılında Karşıy aka Opera Biııaİzmir'in sıçrama yapması için Büyükşehir Belediyesi olarak yatırım ayağında üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten Başkan Kocaoğlu. "İzmir eğer büyümede sıçrama yapacaksa; hizmet, turizm ve kültür sanatta sektörlerinde sıçrama yapacaktır. El birliğiyle bunu başarabiliriz. Bu kent bütün sektörlerde büyüyecek ve büyümesini sürdürecek bir kent. 11 yıl önce çıktığımız yolda hayal edemedikleriıııi/i bile gerçekleştirmiş durumdayız" dedi. 


"İZMİR'İ FUARLAR YARIŞINDA ÖNE TAŞIR" 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kumlu Başkam Ekrem Demirtaş. "Türkiye'de fuarcılığın başladığı kent İzmir. Geçen süreç içerisinde dünya fuarcılığı lai kli bir boyuta taşındı. 

Genel tuarlar yerine ihlisas fuarları yapılıyor, çok büyük salonlar gerekiyor. Bu nedeule İ/mir geri kalma sürecine girmişti. Büyükşehır Belediy e Başkanı Aziz Kocaoğlu cesaretle, kendi imkanlarıyla ve çok güzel bir projey le bu fııan gerçekleştirmesi, İzmir'i fuarlar yarışında yine önlere taşıyacaktır" dedi.


İZMİR'İ UÇURUR" 

İZKA Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu, "Yeni fuarın büyük bir eser olacağını biliyordum fakat gelip görünce havran oldum. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'e ismini tarihi olarak y azdırabileceği bir proje olduğunu gördüm. Bu proje İzmir'i uçurur. Havalimanına yakınlığıyla mermer ve gelinlik fuarı gibi İzmir'in fuarlarını 3-4 katlar. İzmir'de bunun gibi en az 12 fuar dalıa çıkartırız. Kentin önünü açan projeyi görmekten mutluyum" diye konuştu. 


"İZMİR SORUMLULUĞU SIRTINDA HİSSETMELİ" 

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustnfa Güçlü: "Detaylı görme imkanı bulunca çok etkileyici. Kuleden bakına kompleksin ve hollerin büyüklüğü çok etkileyici. Çok da estetik ıııiıııari uygulanmış. Fuar sokağı vc ona bağlı hollerle yapı olarak muhteşem. Bizlere düşen görev, bu muhteşem yapıya uygun faaliyet temposunu yakalamak Mevcut fuarları zenginkştirınek, etkinliğini arttırmak ve yeni fuarlar kazandırmak Bu sorumluluğu tüm İzmir sivil toplumu sırtında hissetmeli.''' RAKAMLARLA FUAR İZMİR 337 bin metrekarelik arazi ve 240 bin metrekarelik inşaat alanı ile toplam 50 futbol sahası büyüklüğünde olan fııar kompleksinde, 7 bloktan oluşuyor. Yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak yeni fııar kompleksi, 25Ö0 araçlık kapalı otoparkı, ofisleri, restoranları, meydan ve amfi tiyatrosu ile sadece fuar zamanlarında değil haftanın her günü faaliyet gösterecek bir yaşam vc etkinlik alam olarak tasarlandı. Yeni Fuar Kompleksi tamamlandığında, İzmir'i fuarlar ve kongreler kenti olma hedefine de biivük ölçüde ulaştırmış olacak. Fuarın katılımcı ve ziyaretçilerine farklı bir ortam sunacak 14 katlı seyir kulesi tamamlandı. Amfi tiyatro şeklinde hazırlanan meydan, fuarlar süresince çekim merkezi haline gelecek. Yeni fuar kompleksi projesinde, daha sonra gelebilecek talepleri karşılamak amacıyla, 2. etapta kullanılmak üzere 46 bin metrekarelik bir rezerv alanı oluşturuldu. Bunun haricinde ayrıca, 40 bin metrekarelik ayrı bir alan da otel ve kongre merkezi yapılması için ayrıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi"nin yeni ftıar merkezinde l)3 bin metrekarelik kapalı otopark alanı oluşturularak ziyaretçi ve katılımcıların hizmetine sunulacak. Fuar alanında ayrıca, 12 bin metrekarelik fuar sokağı, X65 metrekarelik seminer salonu yer alacak. 11 bin 300 metrekarelik alanda ise kafeterya, restoran ve ıdan binalar bulunacak İcms; seryı holleri, seminer salonları, geniş otoparkı ve sosyal donatı alanları ile uluslararası standartlarda olacak. Fuar merkezinin taban oturum alanı 240 bin toplam inşaat alanı 340 bin metrekare. Bu büyüklükteki bir inşaat alanı ile İzmir'de tek başına yupılan en büyük proje olan yeni fuar alanı, Türkiye'nin en büyük Fuar kompleksi olacak 20 bin 500 metıekarelik Fuar Meydanı ve 12 bin metrekarelik Fuar Platosu da proje çerçevesinde hayata geçiyor.


Ege'de Bugün


Geri Dön