25 / 04 / 2024

Yeni Gimat GYO'dan ANKAmall kiracılarına destek!

Yeni Gimat GYO'dan ANKAmall kiracılarına destek!

ANKAmall Alışveriş Merkezi yatırımcısı Yeni Gimat G.Y.O A.Ş., yaşanan terör olayları ile ortaya çıkan sıkıntılı dönemde kiracılarının yanında olduğunu, onlara her türlü maddi ve manevi desteği vereceğini açıkladı.



Dövizde aşırı yükseliş üzerine kur sabitlemesi yoluna giderek kiracı işyerlerini rahatlatan ANKAmall Alışveriş Merkezi yatırımcısı Yeni Gimat G.Y.O., son günlerde artan terör saldırıları ile ortaya çıkan bu sıkıntılı dönemde de kiracılarına her türlü maddi ve manevi desteği vereceğini açıkladı.


ANKAmall Alışveriş Merkezi yatırımcısı Yeni Gimat G.Y.O A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Levent Kirman yaptığı açıklamada, “ANKAmall olarak kiracılarımızın her zaman yanındayız” dedi. Yaşanan kur artışları esnasında, kur sabitlemesi yaparak kiracılara gereken desteği sağladıklarını hatırlatan Kirman, her zaman olduğu gibi bugün de kiracıların yanında olduklarını, onların sıkıntılarını hafifletecek önlemleri alacaklarını ve bu dönemi birlikte atlatacaklarını ifade etti. 


Ülke olarak tüm kesimlerin işbirliği ve dayanışması sayesinde bu sıkıntılı günlerin üstesinden gelineceğini ifade eden Kirman, şöyle dedi:


“ANKAmall Alışveriş Merkezi yatırımcısı Yeni Gimat G.Y.O A.Ş., yaşanan kur artışları esnasında, kur sabitlemesi yaparak kiracılarına gereken desteği sağlamış bir yatırımcı. Son günlerde ülkemizde ne yazık ki yaşanan olumsuz, olağanüstü koşullar sebebiyle de ANKAmall yatırımcısı olarak, bu kur sabitlemesi ile yetinmeyip kiracılarımızın bu sıkıntılı dönemi atlatabilmesi için her türlü maddi ve manevi desteği artırarak sürdürmekteyiz. Her zaman kiracılarımızın yanında olduğumuzu vurgulamak isteriz. Ülke olarak bu olumsuz koşulları elbirliği ile atlatabilmek için kiracılarımızla, markalarımızla her türlü işbirliğini sürdüreceğimizi ve her türlü işbirliğine açık olduğumuzu önemle ifade etmek isteriz. ” 








Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Ankamall, durgun bir dönem geçiren AVM'deki esnafa destek olmak için ciroya göre "kira indirimi" kararı aldı

Ankara'daki AVM'lerde yeni bir terör saldırısı gerçekleşeceği yönünde özellikle sosyal medyadan dolaşıma sokulan söylentiler nedeniyle başkentliler AVM'lerden uzak dururken esnaf ise ortaya çıkan bu durumdan dertli. Başkentin en büyük AVM'lerinden ANKAmall, soruna çözüm getirmek amacıyla kira indirimi kararı aldı. ANKAmall AVM yatırımcısı Yeni Gimat GYO AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kirman ile yönetim kurulu üyeleri Recai Kesimal ve Oktay Kepenek, bu dönemde kiracıların yanında olduklarını, maddi-manevi her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Kira indirimi kararı aldıklarını açıklayan Kirman, "Kiracıların cirosuna ve iş hacmine göre kira indirimi yapacağız. Şimdiye kadar olumsuz ekonomik koşullarda aşırı kur değerlemelerinde her zaman kur sabitlemesi ve kira indirimi yaparak kiracılarımızın yanında olduk. 350 kiracımızı her ay kira-ciro oranıyla analiz ederek yaşatmaya çalışıyoruz. Kirada eşit bir indirim yapıp bütçeyi sınırlı tutmaktansa, kiracılarımızın cirosuna-iş hacmine ve göre tatmin edici bir kira indirimimiz olacak. Daha fazla mağdur olanın koluna girip orantılı indirim yapacağız. Ayın 1'inden itibaren hızlı bir şekilde çalışmaya başlayacağız. ANKAmall'ın tek başına indirim yapması da yetmeyecek. Markaların birçok AVM'de dükkanı var. Bir şubede kira yükünün alınması o perakendecinin derdini çözmüyor. Bütün AVM'lerin esnafa destek olması için taşın altına elini koyması gerekecek" dedi.


'Kira indirimiyle ucuzluk gelebilir'


İnsanların alışveriş yapmamasının sadece AVM'lerin problemi olmadığına vurgu yapan Yeni Gimat GYO AŞ Yönetim Kurulu Okyay Kepenek de, "Bu problem AVM'lerin yanı sıra tüketiciye en yakın perakende sektörünün problemi. Ciro düşüklüğü, toptan piyasaya ve üreticiye yansımadı. Tüketimi bir şekilde hızlandıramazsak bu sıkıntı toptan piyasaya, üreticiye de yansıyacak. Perakende sektöründe en büyük maliyetler kira ve personel. Yatırımcının kiracısına bir kira indirimde bulunması, moral vermesi kiracının da sattığı ürünlerde indirim yapmasının önünü açar. Umutsuzluktan kurtulan ve maliyeti düşen kiracı da indirime girebilir" dedi.


Sabah



Geri Dön