24 / 04 / 2024

Yeni imar kanunu 2017 yılı başında hazır olacak!

Yeni imar kanunu 2017 yılı başında hazır olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yeni imar kanunun 2016 sonunda, 2017 yılı başında hazır olacağını belirterek, "Yeni düzenlemeyle beraber bediyeler arasında yaşanan haksız rekabet de sona erecek" dedi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yeni düzenlemelerle inşaat sektörünün önünü açmayı hedeflediklerini, kentsel dönüşüm yasası ve imar yasası üzerinde çalıştıklarını söyledi. İmar kanununda düzenlemenin bu yıl sonuna yetişeceğini belirten Sarı, "Benden önceki dönemde zaten bu konu üzerine çalışılmış. Biz şimdi üzerinden geçiyoruz" dedi. İmar yönetmeliğindeki alan hesaplamasının, farklı belediyeler tarafından farklı yorumlanabildiğini, bunun da haksız rekabete yol açtığını anlatan Sarı, "Bir belediye duvar içinden ölçüm yaparken, diğeri ortasından, bir diğeri dışından ölçüm yapabiliyor. Her katta 2 metrekareden sayarsak, 20 katlı binada 40 metrekarelik ufak bir dükkan boyutunda fark doğabiliyor. Oysa yönetmelikler bu kadar yoruma açık olmamalı, yapan kişinin insiyatifine kalmamalı" dedi.


TARLABAŞI ÖRNEK


Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan çatışmalar sonucu yıkım yaşanan bölgelerde yeniden inşa sürecinde özel sektöre de önemli görevler verilecek. Bakan Sarı, operasyonlardan etkilenen; Sur, Silopi, Cizre, İdil, Nusaybin, Yüksekova ve Şırnak merkezde yeniden inşa süreci için hak sahipleriyle görüşmelerin yapıldığını belirterek, yerinde dönüşüm yapacaklarını söyledi. Sur'daki dönüşümün İstanbul Tarlabaşı'ndakiyle benzerlikler taşıdığını vurgulayan Bakan Sarı, "Çalışmalar arkeolojik kazı yapılır gibi titizlikle sürdürülecek" dedi.


3.500 kişiye iş verildi


BÖLGEDEKİ tescilli eserlerin kamulaştırmasının söz konusu olmadığını söyleyen Bakan Sarı, "Acele kamulaştırma genel bir karardır. Vatandaşlarımızın büyük bölümü uzlaşmadan yana" dedi. Bölgede mağdur olan vatandaşa, barınma, gıda ve kira yardımı verildiğini belirten Sarı, "Bina yapmak çözüm değil. Eğitimden desteğe kadar her şeyi yapmak lazım. Sur'da 5 bin kişiye kira yardımı yapılıyor. 3.500 kişiye de toplum yararına çalışma kapsamında iş verildi" diye konuştu.


Özel sektöre çağrı


Sur'da 2012'den beri koruma amaçlı imar çakışması yapan TOKİ'nin yanında özel sektörün de bölgedeki dönüşümde yer alması gerektiğini kaydetti. Bakan Sarı, şöyle konuştu: "TOKİ, Sur'un dışında rezerv alanlarda çalışmalar yapıyor. Sur'un içinde ya da operasyonların bittiği yıkılmış bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmaları için ben özel sektörü özellikle davet ediyorum. İstanbul'da olan inşaat sektörünün temsilcileri oraya gelsin. Taş üstüne bir taş da siz koyarsanız en azından kopuk olmadığımızı biliriz. Bunu sosyal bir proje olarak düşünmek lazım, özel sektörü de bu işin içine çekiyoruz."


Biraz daha kanaatkar olunmalı


ADA ve daha büyük bazda dönüşümden yana olduklarını ifade eden Şehircilik Bakanı, "Kentsel dönüşüm yasası üzerinde çalışıyoruz. Kentsel dönüşümde en çok zorlandığımız konu ise uzlaşma. Vatandaşlarla ne kadar çabuk uzlaşılırsa o kadar iyi. Vatandaşlarımızın bu konuda biraz kanaatkar olması lazım. Müteahhitler ve hak sahipleri bir adım ileriye gelip uzlaşmalı" dedi.


Vatandaş dönüşüm istiyor


Bölgede vatandaşların kentsel dönüşüme nasıl baktığını görmek amacıyla bir anket çalışması yaptıklarını vurgulayan Sarı, "Sonuçlar çok pozitif. Vatandaş da burada dönüşümden yana" dedi. Sur'da isteyene kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunulacağını anlatan Sarı, ayrıca Diyarbakır'ın başka yerinde de ev sahibi olma imkanının sunulacağını belirtti. Bakan Sarı, Silopi ve Şırnak'ta vatandaşların anlaşmak için projeleri beklediğini, 3 hafta içinde projelerin hazırlanacağını söyledi. 



Akşam



Haber Milliyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yeni İmar Kanunu’yla ilgili çalışmalar yaptıklarını, kanunun 2017 başında hazır olacağını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı, yeni düzenlemeyle belediyeler arasındaki haksız rekabetin biteceğini söyledi


Gayrimenkul sektörünün umutla beklediği yeni düzenlemeler için düğmeye basıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, kentsel dönüşüm, İmar Kanunu, İçişleri Bakanlığı’nın kontrolünde Büyükşehir Yasası, Maliye Bakanlığı ile birlikte emlak rayiç bedelleri üzerinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Ekonominin lokomotifi olarak gördükleri sektörün sorunlarıyla da yakından ilgilendiklerini belirten Sarı, 2017 yılı başına kadar yeni bir İmar Kanunu düzenlemesi getireceklerini açıkladı. Bakan Sarı, “Benden önceki dönemde zaten bu konu üzerine çalışılmış. Biz şimdi üzerinden geçiyoruz” dedi. Ayrıca İmar Yönetmeliği’nde alan hesaplamalarının farklı belediyeler tarafından farklı yorumlanabildiğini vurgulayan Sarı, bu hesaplamalara bir standart getirerek haksız rekabeti önleyeceklerini kaydetti. 


Metrekare hesabı

Gerekirse yapılacak çalışmaları şematik olarak da anlatacaklarını söyleyen Sarı, “Örneğin bir alan hesabında boşluk alanını hesaplarken bir belediye duvar içinden, bir belediye duvar ortasından bir belediye duvarın dışından ölçebilir. Bir katta 2 metrekare alan kazanırsanız, 20 katlı binada 40 metrekare yapar. Bu hesaplamaların bu kadar farklı farklı olmaması lazım. Hesapların somut değerlere oturtulması lazım” diye konuştu. Bakan Sarı, gayrimenkul sertifikası üzerine de bir çalışmalarının olduğunu ifade ederek, “Gayrimenkul sektörünü merdiven altı görüntüsünden çıkarmamız lazım” dedi.

 

Bakan Sarı, kentsel dönüşüm ile çarpık yapılaşmanın ortadan kalkacağını, can ve mal güvenliğini tehdit eden yapıların yerine sağlıklı binaların oluşacağını anlatarak, ancak son dönemde parsel bazlı dönüşümün ağırlık kazandığını, sorunu bütüncül çözmediğini dile getirdi. 


Sarı, “Parsel bazlı dönüşüm bizim istediğimiz dönüşüm değil” ifadelerini kullanarak, “Parsel bazlı dönüşüm değil ada bazlı dönüşüme geçmemiz lazım. İhtiyaç olabilir, bina riskli olabilir ama bütüncül olarak baktığımızda istediğimizi karşılamıyor. Bizim mümkün olduğunca ada bazlı dönüşüme gitmemiz lazım” diye konuştu.


Özel sektöre Güneydoğu çağrısı


Bakan Sarı, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan çatışmalar sonucu yıkım yaşanan bölgelerde yeniden inşa sürecinde özel sektörü de bölgeye çağırdı. Sarı, “TOKİ, Sur’un dışında rezerv alanlarda çalışmalar yapıyor. Sur’un içinde ya da operasyonların bittiği yıkılmış bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmaları için ben özel sektörü özellikle davet ediyorum. Bu işi devlet eliyle yapabiliriz ama Türkiye’nin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu göstermemiz lazım. Taş üstüne bir taş da siz koyarsanız en azından kopuk olmadığımızı biliriz” diye konuştu. 


Sarı, operasyonlardan etkilenen; Sur, Silopi, Cizre, İdil, Nusaybin, Yüksekova ve Şırnak merkezde yeniden inşa süreci için hak sahipleriyle görüşmelerin yapıldığını belirterek, yerinde dönüşüm yapacaklarını söyledi. Bölgede vatandaşların kentsel dönüşüme nasıl baktığını görmek amacıyla bir anket çalışması yaptıklarını vurgulayan Sarı, “Sonuçlar çok pozitif. Vatandaş da burada dönüşümden yana” dedi.


Fikirtepe Platformu Ankara’ya gidiyor


Bakan Sarı, fikirtepe’yi henüz ziyaret edemediğini belirterek, Fikirtepe Platformu’nu Ankara’ya çağırdıklarını söyledi. Sarı, “Fikirtepe ve Sultanbeyli projelerinin önünün açılması için elimizden geleni yapacağız. Fikirtepe’de işe başlayan müteahhitlerimiz var. Bir-iki noktada tıkanmış olan yerler var. Vatandaş devlet güvencesi görmek istiyor. Biz bakanlık olarak devletin orada olduğunu söylemek ve endişeleri gidermek için muhakkak bulanacağız” diye konuştu.

İstanbul’da Okmeydanı dönüşümüyle ilgili de bilgiler paylaşan Sarı, “Okmeydanı 24 bin bağımsız birimden oluşuyor, 5 bin 585 bina var. 24 bin aileyi ilgilendiren bir dönüşüm olacak. Sit alanları korunacak. Özel sektör, belediye ve bakanlık işbirliğiyle yapılan bir çalışma olacak” dedi.



Milliyet



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yeni İmar Kanunu’nun 2017 başında hazır olacağını belirterek, “Yeni düzenlemeyle belediyeler arasındaki haksız rekabet de bitecek” dedi.


Ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe yapılacak yeni düzenlemelerin başında gelen İmar Kanunu'nda detaylar netleşmeye başladı. Düzenlemeleri yılsonunda tamamlayacaklarının müjdesini veren Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Benden önceki dönemde zaten bu konu üzerine çalışılmış. Biz şimdi üzerinden geçiyoruz. 2017 yılının başında hazır olacak" dedi. İmar yönetmeliğindeki alan hesaplamasının, belediyeler tarafından farklı yorumlanabildiğini, bunun da haksız rekabete yol açtığını anlatan Sarı, şöyle konuştu: "İmar yönetmeliğinde bir alan hesabı var. Bu hesaba göre, boşluk alanı hesaplanırken bir belediye bunu duvar içinden ölçebilir. Başka belediye duvar ortasından veya duvar dışından ölçüm yapabilir. Bunlar işi yapan kişinin inisiyatifine kalmış. Bu durumda 20 katlı bir binada 40 metrekare bir alan kazanmış olursunuz bu da ortalama küçük bir dükkân yapar. Hesaplamaların bu kadar farklı olmaması lazım. Standart getirmemiz gerekiyor. Gerekirse ortak kullanılacak bir şema çizerek, herkesin buna göre işini yapmasını sağlayacağız. Yönetmeliklerin çok fazla yoruma açık olmaması lazım."


"PARSEL DÖNÜŞÜMÜNÜ İSTEMİYORUZ"

Kentsel dönüşümün amacının çarpık yapılaşma, can ve mal güvenliğini tehdit eden yapıların temizlenip yerine sağlıklı binaların yapılması olduğunu hatırlatan Bakan Sarı, son dönemde parsel bazlı dönüşümün ağırlık kazandığını söyledi. "Parsel bazlı dönüşüm bizim istediğimiz dönüşüm değil" diyen Bakan Sarı, şöyle konuştu: "Ada bazlı dönüşüme geçmemiz lazım. İhtiyaç olabilir, bina riskli olabilir ama bütüncül olarak baktığımızda istediğimizi karşılamıyor. Yasa tek tük parsel bazında riskli binaların dönüşümünde de kullanılabiliyor. Ama bunu yaparken eğer anlaşılabiliyorsa ada bazlı dönüşümle hedefimize ulaşabileceğimiz bir çalışma olarak görüyorum. Yoğun yerleşim alanlarında zorlayabilir ama daha geniş alanlarda ada bazlı çalışmalar rahat yapılabilir." Fikirtepe'nin ada bazlı dönüşüm olduğunu vurgulayan Bakan Sarı, Sultanbeyli'de de trampa yöntemiyle ada bazlı dönüşüm yapılacağını, şu anda çalışmaların belediye tarafından devam ettirildiğini söyledi.


"TARLABAŞI SUR'A ÖRNEK"

Bakan Sarı, Sur, Silopi, Cizre, İdil, Nusaybin, Yüksekova ve Şırnak merkezde yerinde dönüşüm yapacaklarını söyledi. Sur'daki dönüşümün Tarlabaşı'na benzediğini vurgulayan Bakan Sarı, "Tarihi yapının korunması bakımından Sur'daki dönüşümün bir benzeri olacak" dedi. Bölgede mağdur vatandaşlara çeşitli yardımlar yapıldığını anlatan Bakan Sarı, "Bina yapmak çözüm değil. Eğitimden aile desteğine kadar herşeyi düşünüyoruz" diye konuştu.


ÖZEL SEKTÖRE DOĞU DAVETİ

Bakan Sarı, 2012'den beri koruma amaçlı imar çalışması yapan TO Kİ'nin yanında özel sektörün de bölgedeki dönüşümde yer alması gerektiğini kaydetti. "Özel sektörü buraya davet ediyoruz" diyen Bakan Sarı, şöyle konuştu: "Sur'un içinde ya da operasyonların bittiği yıkılmış bölgelerde dönüşüm çalışmaları için özel sektörü davet ediyorum. Taş üstüne bir taş da siz koyarsanız en azından kopuk olmadığımızı biliriz. Bunu sosyal bir proje olarak düşünmek lazım." Bölgedeki tescilli eserlerin kamulaştırılmasının söz konusu olmadığını belirten Bakan Sarı, "Acele kamulaştırma genel olarak alınmış bir karardır. Vatandaşlarımızın büyük bölümü uzlaşmadan yana" şeklinde konuştu.


MERDİVENALTI TEMİZLENECEK

Bakan Sarı, gayrimenkul sertifikası üzerinde çalışma yaptıklarını hatırlatarak, "Sektörü biraz daha merdivenaltı görüntüsünden çıkarmamız lazım. İşi ehline vermemiz gerekiyor. Müşteriyle emlakçı arasında güven sorunu var. Bunu profesyonelleştirmek lazım" dedi. Bakan Sarı ayrıca kentsel dönüşümde en çok uzlaşmada sıkıntı yaşandığını değindi. Bakan Sarı, "Kentsel dönüşüm yasası üzerinde de çalışıyoruz. Vatandaşla ne kadar çabuk uzlaşılırsa o kadar iyi. Vatandaşın da bu konuda kanaatkar olması lazım. Müteahhitler ve hak sahipleri bir adım ileriye gelerek, uzlaşma sağlamalı" şeklinde konuştu.


"SUR'DA VATANDAŞIN NABZINI TUTUYORUZ"

Bölgede vatandaşların dönüşüme nasıl baktığını görmek amacıyla görüşmeler yaptıklarını vurgulayan Bakan Sarı, "Ekiplerimiz bölgenin nabzını tutuyor. Sonuçlar pozitif. Vatandaş da burada dönüşümden yana" dedi. Sur'da isteyene kira öder gibi ev sahibi olma imkânı sunulacağını anlatan Bakan Sarı, Silopi ve Şırnak'ta vatandaşların anlaşmak için projeleri beklediğini, 3 hafta içinde projelerin hazırlanacağını söyledi. Bakan Sarı Sur'da 5 bin kişiye kira yardımı yapıldığını, 3 bin 500 kişiye de toplum yararına çalışma kapsamında iş verildiğini söyledi.



Seda TABAK/Sabah



Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İmar Kanunu'yla ilgili değişiklikleri 2016 yılı sonuna yetiştireceklerini ve gayrimenkulde hesaplamaları standart hale getireceklerini açıkladı.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, sektörün uzun zamandır beklediği İmar Kanunu, kentsel dönüşüm, sektördeki farklı hesaplamalar ve rayiç bedelleri konularında çeşitli çalışmalar yaptıklarını açıkladı.


Emlak editörleriyle İstanbul'da bir araya gelen Bakan Sarı, burada yaptığı açıklamalarda İmar Kanunu'yla ilgili değişiklikleri 2016'nın sonuna yetiştireceklerini ifade ederken, kanunla özellikle alan hesaplamalarını standart haline getireceklerini kaydetti. Belediyelerin ve mimarların bina alanlarını hesaplarken farklı ölçüleri baz alabildiğine işarete eden Sarı, "Yeni bir bina yapılırken, farklı hesaplamayla 1 katta 2 metrekare kazanabiliyorsunuz. 20 katlı bir binada bu 40 metrekare eder. Bu büyüklük bir dükkana denk gelebilir. Biz getireceğimiz standartlarla bu hesaplamaları belli ölçütlere göre yapacağız ve haksızlıklara izin vermeyeceğiz" dedi. Fatma Güldemet Sarı, emlak rayiç bedelleriyle ilgili de düzenleme yaptıklarını anlatarak, "Rayiç bedellerle ilgili bir çalışma yapıyoruz. Belediyelerde bu bedeller farklı belirleniyor. Burada da belli bir standart getirebilir miyiz ona bakacağız" diye konuştu.


Fatmagül Güldemet Sarı, kentsel dönüşümle ilgili olarak Okmeydanı'nın yanı sıra Sultanbeyli için büyük bir proje hazırladıklarını belirterek, mülkiyet sorunlarının yoğun olduğu Sultanbeyli'de devlet güvencesi vererek 250 bin kişiyi ilgilendiren dönüşüm yapacaklarını söyledi.


Özel sektöre Güneydoğu daveti

Kentsel dönüşüm gerçekleştirirken akıllı kentler yapmak istediklerine işaret eden Bakan Sarı, yenilenebilir enerjilerin kullanıldığı, çevreye duyarlı ve bisiklet yollarının kullanıldığı şehirler için çalıştıklarını ifade etti. Fatma Güldemet Sarı, yeniden inşa edilecek Güneydoğu'daki 7 bölge için sadece devletin değil özel şirketlerin de çalışması için inşaat sektörünü bölgede proje yapmaya davet etti. Fatma Güldemet Sarı, operasyonlardan etkilenen; Sur, Silopi, Cizre, İdil, Nusaybin, Yüksekova ve Şırnak merkezde yeniden inşa süreci için hak sahipleriyle görüşmelerin yapıldığını belirterek, yerinde dönüşüm yapacaklarını söyledi. Sur'da isteyene kira öder gibi Diyarbakır'ın başka yerinde ev sahibi olma imkanı da sunulacağını kaydeden Bakan Sarı, Silopi ve Şırnak'ta vatandaşların anlaşmak için projeleri beklediğini, 3 hafta içinde projelerin hazırlanacağını ifade etti.


Bölgede herkesle irtibat halinde olduklarını ifade eden Sarı, bölgenin çehresini değiştireceklerini belirterek, Sur'da 2012'den beri koruma amaçlı imar çalışması yapan TOKİ'nin yanında özel sektörün de bölgedeki dönüşümde yer alması gerektiğini kaydetti.


"Özel sektörü buraya davet ediyoruz" diyen Bakan Sarı, şöyle konuştu: "TOKİ, Sur'un dışında rezerv alanlarda çalışmalar yapıyor. Sur'un içinde ya da operasyonların bittiği yıkılmış bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmaları için ben özel sektörü özellikle davet ediyorum. Bu işi devlet eliyle yapabiliriz ama Türkiye'nin birlik ve beraberlik içerisinde olduğunu göstermemiz lazım. İstanbul'da olan inşaat sektörünün temsilcileri oraya gelsin."


Kentsel dönüşümde en çok uzlaşma zorluyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Piyalepaşa ve diğer kentsel dönüşümlerde en çok zorlandıkları kısmın uzlaşma olduğunu belirtti. "Vatandaşlarla ne kadar çabuk uzlaşılırsa o kadar iyi" diyen Sarı, uzlaşma noktasında insanların biraz daha fedakar olması gerektiğini söyleyerek "Dönüşüm sonrası ruhsatsız yapı sahipleri ruhsatlı eve sahip oluyorlar. Müteahhitlerin ve hak sahiplerini bir adım ileri atarak uzlaşması lazım" diye konuştu.


Dünya



Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yeni İmar Kanunu’nun 2017 yılı başına yetişeceğini açıklayan Bakan Sarı, yeni kanunla yoruma dayalı hesaplamaların son bulacağını, gerekirse şematik olarak anlatarak bir standart getireceklerini söyledi.

 

İnşaat ve gayrimenkul sektörünü ilgilendiren yeni düzenlemeler için çalışmalar devam ediyor. Başta kentsel dönüşüm ve İmar Kanunu olmak üzere Büyükşehir Yasası, emlak rayiç bedelleri üzerinde çalışmalar yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, “2017 yılı başına kadar yeni bir İmar Kanunu düzenlemesi getireceğiz” diyerek, yeni kanununda yoruma açık düzenlemelere standart geleceğini açıkladı. 

 

Gazetelerin emlak editörleriyle önceki gün İstanbul’da bir araya gelen Bakan Fatma Güldemet Sarı, kentsel dönüşüm ve gayrimenkul sektörünü ilgilendiren konularla ilgili açıklamalarda bulundu. İmar Kanunu üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan Sarı, çalışmayla ilgili şu bilgileri verdi: “İmar yönetmeliğinde bir alan hesabı vardır. Aynı belediyenin içinde iki mimar bile bunu farklı hesaplayabilir ki belediyeler arasında çok farklı hesaplar çıkar. Örneğin alan hesabında boşluk alanını hesaplarken bir belediye duvar içinden, bir belediye duvar ortasından bir belediye duvarın dışından ölçebilir. İşi yapan kişinin inisiyatifine kalmış. Bir katta 2 metrekare alan kazanırsanız, 20 katlı binada 40 metrekare alan kazanmış olursunuz. Aynı ilçede yapılan hesap, avantajlı veya dezavantajlı olabiliyor. Bu hesaplamaların bu kadar farklı olmaması lazım. Gerekirse şematik olarak anlatacağız. Hesapların somut değerlere oturtulması lazım. Yönetmeliklerin çok fazla yoruma açık olmaması gerekiyor. ”

 

Bakan Sarı, gayrimenkul sertifikası üzerine de bir çalışmalarının olduğunu ifade ederek, “Gayrimenkul sektörünü merdiven altı görüntüsünden çıkarmamız lazım” dedi.

 

Ada dönüşümü yapın

 

BAKAN Sarı, “Parsel bazlı dönüşüm bizim istediğimiz dönüşüm değil” diyerek, ada bazlı dönüşüme yönelmeleri için sektörü uyardı. Son dönemde parsel bazlı dönüşümün ağırlık kazandığını söyleyen Bakan Sarı, “Parsel bazlı dönüşüm değil ada bazlı dönüşüme geçmemiz lazım. İhtiyaç olabilir, bina riskli olabilir ama bütüncül olarak baktığımızda parsel bazlı dönüşüm istediğimizi karşılamıyor” dedi. 

 

Özel sektöre Güneydoğu daveti 

 

DOĞU ve Güneydoğu’daki operasyonların ardından başlatılacak kentsel dönüşüm çalışmaları için özel sektör bölgeye çağrılıyor.

 

Fatma Güldemet Sarı, Sur, Silopi, Cizre, İdil, Nusaybin, Yüksekova ve Şırnak Merkez’den oluşan 7 ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarına özel sektörü özellikle davet ettiklerini belirterek, “Bu işi devlet eliyle yapabiliriz ama Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde olduğunu göstermemiz gerekiyor. Bu projeleri sosyal proje olarak düşünmeliyiz. Özel sektörü de bu işin içine çekmeye çalışmak istiyoruz” dedi. 

 

Fikirtepe’ye destek

 

BAKAN Sarı, İstanbul’daki önemli dönüşüm bölgelerinden Fikirtepe’yi henüz ziyaret edemediğini belirterek, Fikirtepe Platformu’nu Ankara’ya çağırdıklarını söyledi. Fikirtepe ve Sultanbeyli projelerinin gündemlerinde olduğunu anlatan Sarı, “Bakanlık olarak endişeleri gidermek için muhakkak orada bulanacağız” diye konuştu. 

 

24 bin birim dönüşecek

 

İSTANBUL’DA Okmeydanı’nda da güzel bir kentsel dönüşüm çalışması başlayacağını belirten Bakan Sarı, 5 bin 585 binada 24 bin bağımsız birimin dönüşüme gireceğini ifade etti.


Vatan


Geri Dön