27 / 04 / 2024

Yeni imar yönetmeliği 2017 ne zaman?

Yeni imar yönetmeliği 2017 ne zaman?

Geçtiğimiz sene sonu yürürlüğe girmesi beklenen yeni imar yönetmeliğinin yürürlüğü ertelenmişti. Peki, yeni imar yönetmeliği 2017 ne zaman yürürlüğe giriyor?



Geçtiğimiz sene sonu yürürlüğe girmesi beklenen yeni imar yönetmeliği Haziran sonuna ertelenmişti. Henüz bir süre uzatımının gelmediği yeni imar yönetmeliğinin 1 Temmuz itibari ile yürürlüğe girmesi bekleniyor.


Yeni imar yönetmeliği, plan, fen, sağlık ve sürdürülebilir çevre şartlarına uygun yapı ve yapılaşma ile projelendirmeye ve denetime ilişkin usul ve esaslarını belirliyor.


Yönetmelik kapsamında terimler yeniden tanımlanıyor ve konut projelerinde değişikliklere gidiliyor.


Stüdyo daire kavramını bitiren yeni imar yönetmeliği ile en küçük evler 1+1 tipinde olabilecek. Konut projelerinde  her dairenin net en az 12 metrekare oturma alanı, 3 metrekare banyo ve 9 metrekare yatak odası bulunması zorunlu olacak.


3 veya daha az odalı konutlarda yıkanma yeri ile tuvalet aynı yerde düzenlenebilecek. Hol ve koridor genişlikleri 1.20 metreden az olamayacak.


Mutfak nişi ve oda ile banyo ve tuvaletin aynı mekânda düzenlenmesi halinde her mekân için öngörülen en az alanların toplamı kadar alan düzenlenmek zorunda olacak.




Yeni imar yönetmeliği 2017 tam metni için tıklayın




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön