29 / 03 / 2024

Yeni inşa edilen okullara engelliler için asansör yapılacak!

Yeni inşa edilen okullara engelliler için asansör yapılacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yapılan okullarda engelliler için asansör bulunacağını bildirdi



Erdoğan, Isparta´da Çünür İlköğretim Okulu´nun açılış törenine katıldı. Törende yaptığı konuşmada, okulu hizmete açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başbakan Erdoğan, açılışını yaptıkları okulda engelliler için asansör
bulunduğunu ifade etti. Bu okulun, bu anlamda Türkiye genelinde müstesna okullardan biri olduğunu belirten Erdoğan, "Bunu şimdi Türkiye genelinde proje olarak, yeni bütün okullara uygulayacağız" dedi. Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Isparta Valisi Ali Haydar Öner ile birlikte okulun açılışını yaptı.

Açılışın ardından okulda incelemelerde bulunan Başbakan Erdoğan, ana sınıfı öğrencilerinin sınıfına girdi. Burada bazı öğrencilere "Ben kimim" diye soran Erdoğan, öğrencilerin "Recep Tayyip Erdoğan" diye yanıt vermesi üzerine, "Sana yıldızlı beş, hepinize yıldızlı beş" dedi. Öğrencilere oyuncak ve diş fırçası dağıtıldığını hatırlatan Erdoğan, "Dişlerinizi sürekli fırçalayınız ki sapa sağlam olsun, çürümesin" diye konuştu. Başbakan Erdoğan öğrencilerle fotoğraf da çektirdi.
AA

Geri Dön