23 / 04 / 2024

Yeni inşaat projelerinde engellilere özel alan ayrılacak!

Yeni inşaat projelerinde engellilere özel alan ayrılacak!

AK Parti İl örgütü, binalarda yangın merdiveni, sığınak gibi alanlarla beraber engellilere yapılması gerektiği düşüncesiyle bir çalışma başlattı.



AK Parti  İzmir  İl örgütü yeni yapılan inşaatlarda engellilere özel bir alan ayrılması için çalışma başlattı. Binalarda yangın merpeni, sığınak gibi alanlarla beraber engellilere özel bölümlerin de yapılması gerektiğini belirten AK Parti İzmir Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Ali Karaman, "İzmir'de müteahhit arkadaşlarımızın bir bölümü kendi projelerinde engellilere özel bir alan ayırmaya başladı. Bunun Türkiye geneline yayılması için yasalaşması lazım. Bunun için görüşmelere başladık" dedi.


HÜKÜMETE GİDECEK

Karaman, konuya ilişkin detaylı incelemenin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar'a sunulacağını söyledi. Konuyu ilk olarak başkanı olduğu Bornova Müteahhitler ve İş Adamları Derneği ile görüşen Karaman, "Ülkemizde çok sayıda engelli vatandaşımız var.


İzmir'deki müteahhit arkadaşlarımızın bir bölümü 2016 yılı itibariyle başlayan projelerine engellilere özel alanlar ilave etti" dedi. İnşaat projelerinde sığınak, yangın çıkışı gibi alanların yapılmasının yasal zorunluluk olduğunun altını çizen Karaman, "Engellilerin ve ailelerinin zaman geçirebilecekleri, gezebilecekleri, sohbet edebilecekleri alanların yapılması da yasal bir zorunluluk olmalı. Konuyu İzmir milletvekillerimizle paylaştık. Hepsi çok olumlu yaklaştı" dedi.


ÖZEL PARK ALANLARI

İnşaatlarda engellilere ayrılacak olan bölümlerde, engelli bireylerin sosyalleşmesine imkan sağlanacak. Engelli çocuklar için özel park alanları yaratılarak, diğer çocuklar gibi oyun oynayabilmeleri sağlanacak.


Çocukların engelli yaşıtlarına karşı acımasız davranabildiğini söyleyen AK Parti İzmir Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı H. Ali Karaman, "Amacımız engelli bireyleri dışlamak değil, sosyalleşmelerine imkan sağlamak" dedi.


Habertürk Egeli



Geri Dön