19 / 04 / 2024

Yeni İstanbul projesinin tanıtım videosu yayınlandı!

Yeni İstanbul projesinin tanıtım videosu yayınlandı!

Eski İstanbul'un sıkıntılarını azaltmak amacıyla Karadeniz'de İstanbul Boğazı'nın kıyısında 74 kilometre alanda kurulacak olan Yeni İstanbul projesinin tanıtım filmi hazırlandı...




Arnavutköy, Yeniköy bölgelerini de içerisinde alacak olan Yeni İstanbul projesinin tanıtım filmi hazırlandı. 74 kilometre alanda kurulacak olan Yeni İstanbul projesi İstanbul Konut A.Ş'ye Michigan Üniversitesi Kentsel Tasarım Yüksek Lisans Programı tarafından yapıldı.


2 milyon 600 bin metrekare ikamet alanının olacağı Yeni İstanbul projesinde 10 milyon 150 bin metrekare ofis alanı, 1 milyon 475 bin metrekare ticari alanı bulunuyor. Nüfus dağılımının dengelenmesi ile İstanbul'un problemlerini hafifletmek amacıyla kurulacak olan Yeni İstanbul projesi Karadeniz'de İstanbul Boğazı'nın kıyısında yer alacak.


Yeni İstanbul projesi Merkezi İş Alanı Bölgesi, Sahil Bölgesi ve Göl Bölgesi olmak üzere 3 ana bölge olarak tasarlandı. Tüm ticari tesislerin, lüks otel alanlarının, teknoloji merkezlerinin ve global şirket ofislerinin yer alacağı Merkezi İş Alanı Bölgesi ile Yeni İstanbul, uluslararası yatırımları çeken bir şehir olacak.


Yeni İstanbul Sahil Bölgesi'nde eğitim kurumları, üniversiteler, rekreasyon alanları yer alırken, Göl Bölgesi'nde karışık kullanım binaları, market, okul binaları, parklar bulunuyor.


İçerisinde Kruvaziyer Limanı, Feribot İskelesi, Atatürk Parkı, Büyük Meydan, Multimodal Lojistik alanlarının olduğu Yeni İstanbul projesinde Kruvaziyer Limanı, Feribot İskelesi ve lojistik ile uluslararası ticari ilişkilere yeni bir kapı açılıyor. Yeni İstanbul Büyük Meydan alanında ise çeşitli kültür ve sanat etkinliklerine yer verilebilecek.


Üniversiteler için 462 bin 500 metrekare alanın ayrıldığı Yeni İstanbul projesinde hastaneler, oteller, finans merkezleri, yeni konut projelerinin yanı sıra İstanbul'da yaşanması ihtimal olan herhangi bir acil veya afet durumunda yer altı tahliye ve kurtarma alanları ile birlikte sivil savunma tesisleri oluşturulacak.


Deniz yolu, demiryolu ve karayolları ulaşım ağlarının oluşturulacağı Yeni İstanbul projesinde 30 kilometrelik çevre yolları, 21 kilometre hızlı tren ve 55 kilometre metro ağında 43 metro istasyonu olacak. 


Yeni İstanbul'un tanıtım filmi için tıklayın


Yeni İstanbul projesinin tanıtım videosu yayınlandı!


* Tanıtım filmi wwww.newistanbul.org internet sitesinden alınmıştır.


Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön