18 / 04 / 2024

Yeni KDV Yasası ikinci el konuta olan talebi artıracak!

Yeni KDV Yasası ikinci el konuta olan talebi artıracak!

Yeni KDV Yasası’nın ikinci el konuta olan talebi artıracağını belirten Life City Satış ve Pazarlama Koordinatörü Tolga Kesici, projelerinin yeni düzenlenmeden etkilenmediğini ve yüzde 1 KDV ile satışta olduğunu söyledi…



Gökil İnşaat güvencesiyle Beylikdüzü’nda hayata geçirilen Life City projesinin, yüzde 1 KDV avantajıyla satışı devam ediyor. Projenin yeni KDV Yasası’ndan etkilenmediğini belirten Life City Satış ve Pazarlama Koordinatörü Tolga Kesici, yeni düzenlemenin ikinci el konuta olan talebi artıracağını söyledi. İnsanların yüzde 18 KDV ödememek için eski projeleri talep edeceğinin altını çizen Kesici, Satış yönünden yeni KDV yasasını desteklemiyorum. Bu insanların konut alım süreçtelerini durduracaktık. İnsanlar yüzde 18 KDV ödememek için ikinci el konutlara yönlenmeye başlayacak.  Ama bir taraftan da niye bu yasa var diye soruyorum….Arabada niye lüks kavramı var? Günümüzde bir projede 1+1 konut da var 4+1’de. Bir tarafta 1+1 300 bin TL, diğer tarafta 2+1 konut 100 bin TL.  Bu sizin aldığınız evin lüks olmasıyla ilgili. Bence lükslüiğü konutun metrekaresi değil kalitesi belirlemeli. Böyle bakınca yeni yasayı haklı buluyorum’ dedi.


Sat-yaptan, yap-sat modeline geri dönüş olacak

Sektördeki önemli belirsizliklerden bir diğeri olan makatten satışla ilgili düzenleme hakkında da görüşlerini açıklayan Kesici, sat-yaptan, yap-sat modeline geri dönüleceğini söyledi. Maketten satışın projelerin söz verilen tarihte bitirilmemesi, teslim sonrası vaat edilen nitelikleri taşımaması gibi etkenlerden dolayı artık müşteriler tarafından çok fazla talep görmediğini açıklayan Kesici, “İnsanlar artık eliyle tutup, görebildiği, içine girip hemen oturabileceği konutlara yönlenmeye başladı. Bundan dolayı yavaş yavaş sat-yaptan, yap-sat modeline geçilecek diye düşünüyorum. Yakın zamanda da bunu göreceğiz. Life City projemizin en büyük özelliği de bu. Çevremizdeki etkilerden kendimizi arındırarak, inşaatın büyük bir kısmını tamamladıktan sonra satşa çıkmayı istedik. Tapularımızı çıkarttıktan sonra satışa çıkmaya karar verdik. Kısa bir sürede de konutlarımızın yüzde 45’lik bir bölümünü sattık”şeklinde konuştu.   


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön