18 / 04 / 2024

Yeni Keçiören Bulvarı’nın ilk etabında sona yaklaşıldı!

Yeni Keçiören Bulvarı’nın ilk etabında sona yaklaşıldı!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden yeni Keçiören Bulvarı’nın ilk etabı olan Basınevleri kavşağında sona yaklaşıldı.



Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve Keçiören trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan yeni Keçiören Bulvarı'nın Basınevleri kavşağındaki ilk etabında sona yaklaşıldı. Keçiören'in tek giriş çıkışı olan Fatih Köprüsü'ne alternatif olacak yeni Keçiören Bulvarı'nın Selçuklu, Gülhane ve Basın caddeleri kesişiminde yapılan 3 katlı kavşak tamamlanmak üzere olup Selçuklu Caddesi-Gülhane Caddesi arasındaki yaklaşık 250 metre uzunluğundaki köprü ve yan yollarda asfaltlama çalışması yapıldı. Selçuklu Caddesi yeni bulvar arasında 420 metre uzunluğundaki köprünün betonarme imalatlarının tamamlanmak üzere olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, "İki etaptan oluşan yeni Keçiören Bulvarı'ndaki çalışmaların Basınevleri kavşağındaki bölümünün Ramazan Bayramı'na kadar tamamlanmasını hedefliyoruz. Bu nedenle yoğun bir şekilde çalışmalar sürüyor. Bulvarın ikinci etabı olan Samsun Yolu bağlantısında yer alan binaların yıkımı da gerçekleştirilerek, yol inşaat çalışmaları sürdürülüyor" dedi.


"YÜZDE 40 RAHATLATIR"

Yeni Keçiören Bulvarı'nın Keçiören trafiğini yüzde 40 oranında rahatlatacağını söyleyen Vedat Üçpınar, bulvarın birinci etabı olan Basınevleri kavşağında çalışmaların gece gündüz sürdürüldüğünü anlattı. Birinci etapta köprü ve yan yolların asfalt çalışmasına başlandığını vurgulayan Vedat Üçpınar, alt geçit imalatının da tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Selçuklu, Gülhane ve Basın Caddeleri kesişiminden başlayan ve Samsun Yolu'na kadar yapılacak olan 800 metre uzunluğundaki bulvar, 2'şer şeritli ve çift yönlü olacak. Basınevleri kesişiminde 3 katlı kavşak çalışmaları kapsamında 2 köprü, 1 alt geçit ve 1 hemzemin kavşak inşa ediliyor. Yeni bulvarın ikinci etabı olan Samsun Yolu'nda hafriyat çalışmaları da hızla devam ediyor. Yeni bulvarın Samsun Yolu kesişiminde 1 köprü ve 2 alt geçit yapılacak.


Sabah


Geri Dön