25 / 04 / 2024

Yeni kira artış oranları yarın açıklanacak!

Yeni kira artış oranları yarın açıklanacak!

Kiracılık hukukunu düzenleyen Borçlar Kanunu gereğince mesken kiralamalarında yapılacak yıllık artışlar, ÜFE oranları baz alınarak yapılıyor. Yeni kira artış oranları yarın (3 Temmuz 2014) açıklanacak..



Yeni kira artış oranları yarın açıklanacak!

Kiracılık hukukunu düzenleyen Borçlar Kanunu gereğince mesken kiralamalarında yapılacak yıllık artışlar, ÜFE oranlarına bağlanıyor. ÜFE oranları, her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.


Üretici fiyat endeksi yeni adıyla; Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ ÜFE), belirli bir referans döneminde ülke ekonomisinde üretimi yapılan ve yurt içine satışa konu olan ürünlerin üretici fiyatlarını zaman içinde karşılaştırarak fiyat değişimlerini ölçen fiyat endeksi olarak ifade ediliyor.


Verinin kapsamı:

Üretim Kapsamı: Yurt içi üretimde önemli paya sahip üreticiler Yİ-ÜFE kapsamındadır.

Sektörel Kapsam: Madencilik ve Taşocakçılığı, İmalat, Elektrik ve Gaz, Su Temini.

Fiyat kapsamı: Üretici fiyatı, yurt içinde üretimi yapılan ürünlerin, KDV ve benzeri vergiler hariç, peşin satış fiyatıdır.


Üretici fiyat endeksi ne zaman açıklanır?

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi sonuçları her ayın 3'ünde veya takip eden işgününde saat 10:00’ da haber bülteniyle kamuoyuna duyurulur. 


Veriler, veri tabanında ve haber bülteni aracılığıyla tüm ilgililere eş zamanlı olarak dağıtılmaktadır.


Kamuoyuna açıklama yapılmadan önce başka kurumların verilere ulaşması mümkün değildir. Yöntem değişiklikleri ve endeks güncellemeleri ile ilgili bilgiler kamuoyuna duyurulmaktadır.


Buna göre yeni kira artış oranları 3 Temmuz 2014 tarihinde açıklanacak.


Kira artış oranı yüzde kaç?



Geri Dön