25 / 04 / 2024

Yeni kira kanununa göre tahliye taahhütnamesi!

Yeni kira kanununa göre tahliye taahhütnamesi!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, gayrimenkul kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi ile kiracı ileride evi tahliye edeceği tarihi bildirebiliyor. İşte yeni kira kanununa göre tahliye taahhütnamesi...



Yeni kira kanununa göre tahliye taahhütnamesi!

Kiracılık hukukunun düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince, gayrimenkul kiralamalarında kiracı tahliye taahhütnamesi ile kiracı ileride evi tahliye edeceği tarihi bildirebiliyor.


Bu taahhütnamenin geçerlilik koşullarına uygun olması gerekiyor. Taahhütnamenin geçerli olabilmesi için ilk kira sözleşmesi yapılırken verilmemiş olması gerekiyor. 


Yeni kira kanununa göre tahliye taahhütnamesinin yazılı olması gerekiyor. Aksi durumda kiracının verdiği tahliye taahhütnamesi geçersiz oluyor. Tahliye taahhüdünde, evin tahliye edileceği tarih belirtiliyor.  Taahhüdün özgür irade ile yapılması gerekiyor.


Taahhüt verdiği halde evi boşaltmaması halinde ev sahibi, kiracıdan evi tahliye etmesini isteme hakkına sahip oluyor. 


TAHLİYE TAAHHÜTNAMESİ ÖRNEĞİ

 

TAAHHÜT EDEN(KİRACI)

ADI SOYADI     (ÜNVANI)    :

 

MAL SAHİBİ (KİRALAYAN)

ADI SOYADI                  :          

 

TAHLİYE EDİLECEK

MECURUN ADRESİ              :

 

TAHLİYE TARİHİ              :

 

Halen kiracı olarak kullanmakta olduğum yukarıda yazılı adresteki taşınmazı hiçbir ihtar ve ihbara gerek kalmadan kayıtsız ve şartsız olarak Türk Borçlar Kanunu gereğince boş ve sağlam olarak yukarıda belirtilen tarihte tahliye edeceğimi adı geçen mal sahibinin icrai takibata geçerek yapacağı bilumum masrafları ve tahliyeyi geciktirmemden dolayı uğrayacağı zarar ve ziyanları hiçbir ihtar, ihbar ve hükme gerek kalmadan derhal nakden ve peşinen ödeyeceğimi beyan kabul ve taahhüt ederim.

 

TAAHHÜT TARİHİ                     :

 

TAAHHÜT EDEN                      :

 

İMZASI                      



Kira kanununa göre tahliye sebepleri!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön