19 / 04 / 2024

Yeni Kocaeli Yeni 100 projesi tanıtıldı!

Yeni Kocaeli Yeni 100 projesi tanıtıldı!

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, 2014-2019 döneminde hayata geçirilmesi planlanan projeleri 100 başlıkta kamuoyu ile paylaştı. Toplantıda Büyükşehir’in 10 yılda Kocaeli’ne yaptığı hizmetleri anlatan kısa bir film gösterisi gerçekleşti.




Büyükşehir Belediyesi tarafından KOTO Burhan Kasım Meclis Salonu’nda “Yeni Kocaeli Yeni 100” isimli proje tanıtım toplantısı dün gerçekleştirildi.



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 2014-2019 döneminde hayata geçirilmesi planlanan projeleri 100 başlıkta kamuoyu ile paylaştı. ‘’Yeni Kocaeli Yeni 100’’ adıyla Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, snaayi ve ticaret odasının temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri ve il protokolü hazır bulundu. Yoğun katılım sebebiyle açıklamayı dışarıdan takip edilmesi amacı ile fuaye alanına ve ikinci toplantı salonuna sinevizyon kuruldu.


HERKESİN PAYI VAR


Başkan Karaosmanoğlu’nun yapılması planlanan projelerle ilgili konuşması öncesinde Büyükşehir’in 10 yılda Kocaeli’ne yaptığı hizmetleri anlatan kısa bir film gösterisi gerçekleşti. Film gösteriminin ardından kürsüye gelen Başkan Karaosmanoğlu, “Bize, bir kez daha Kocaeli'ye hizmet etme şerefini ihsan eden Cenab-ı Hak'ka sonsuz hamd ediyorum. Tercihleri, duaları ve destekleriyle varlığımızın sebebi olan milletimizi şükranla, minnetle selamlıyorum. Dava arkadaşlarım, bürokratlarımız, mimarlarımız, mühendislerimiz, memurlarımız ve işçilerimizin bu başarımızda büyük payı var. Kocaeli'mize hizmet üreten herkesi yürekten kutluyorum” dedi.



DEĞİŞİMİN KİTABINI YAZDIK


Türkiye'nin istikrarı ve büyümesinin Kocaeli’ye de istikrar ve büyüme olarak yansıdığını aktaran Başkan Karaosmanoğlu, ”Geçtiğimiz iki dönemde, devrim çapında büyük dönüşümlere imza attık. Dün-bugün kıyaslaması yaptığımızda bu büyük dönüşümler bütün görkemiyle ortada. Uzun aradan sonra Kocaeli'ye gelenler, bu dönüşümü, değişimi daha net görüyorlar. İl Sınırlarında Büyükşehir Belediye Modeli büyük bir reform. 10 yılda bu reformun adeta kitabını yazdık. Türkiye'deki bütün büyükşehirlerin bir bakıma okulu olduk. Köyler dahil her yere şehir hizmetlerini götürdük. Kendi kendine bile yetemeyen küçük belde belediyelerini birleştirdik. Güçlü, hizmet üretebilen büyük ilçe belediyeleri kurduk. Türkiye'mizin Yeni Büyükşehir Modeli için strateji ve politikalar geliştirmeye, İnsan kaynağı yetiştirmeye, tecrübe sunmaya devam ediyoruz” ifadesini kullandı.



YÜZLERCE PROJEMİZ VAR


Başkan Karaosmanoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti; ”2015-2019 Yatırım Döneminde, yeni hizmet ve icraatlarımızla yeni şeyler söyleyeceğiz. Metro, Lojistik Köy, Kuzey - Güney Otoyolları, Alternatif Banliyö hatları, Körfez Geçişi gibi büyük finans gerektiren projeleri hükümetimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Bugün sizlerle paylaşacağımız projeler, Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin 2015-2019 Yatırım programında yerini almış projelerdir. Programın adını Yeni Kocaeli Yeni 100 olarak belirledik.”



YOLUMUZ AÇIK OLSUN


“100 sayısını çokluğu ifade etmek ve yeni çehre anlamında kullandık’’ açıklamasını yapan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli'mize bu projeleri kazandırdığımızda, Allah'ın izniyle şehrimizin çehresinde büyük bir yenilik olacak. Şehrimizin sağlıklı geleceği için vaatlerimize uygun olarak ulaşım projelerimize öncelik verdik. Hem Ulaşım, Hem de Çevre, Kent Meydanları, Otoparklar, Konutlar ve Altyapı projelerimiz; İkamet, ticaret, istihdam ve markalaşma vaatlerimize büyük katkı sağlayacaktır. Kocaeli'nin Yeni 100'ünü temsil eden projelerimizi, sizlerin şahsında kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Hayırlı olsun, uğurlu olsun. Kocaeli'nin ve ülkemizin bahtı ak, yolu açık olsun“ şeklinde konuştu.


DİKKAT ÇEKEN PROJELER


Açılış konuşmasının ardından Kocaeli’de 2019 yılına kadar vatandaşların hizmetlerine sunulması planlanan projeleri açıklayan Başkan Karaosmanoğlu, her bir projeyi kısaca salona gelen katılımcılara aktardı. Kocaeli’deki değişime büyük ivme kazandıracak projelerden Sekapark-Otopark arası 11 duraktan oluşacak tramvay olmak üzere kentin birçok noktalarına yapılacak önemli yol ve kavşak çalışmaları, İzmit Kent Meydanı, Perşembe Pazarı, Kocaeli Devlet Hastanesi Meydanı, otoparklar, Bilim Merkezi, Kent Meydanları, 12 ilçeye yüzme havuzu, kapalı spor salonu gibi yatırımlar dikkat çekti.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön