16 / 04 / 2024

'Yeni konut projelerimiz Türk firmaları için fırsattır'

'Yeni konut projelerimiz Türk firmaları için fırsattır'

Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Curr, Yeni Zelanda'da özellikle inşaat sektöründe Türk firmaları için büyük potansiyel olduğunu söyleyerek bu konudaki işbirliklerine sıcak baktıklarını açıkladı. İşte açıklamaları...



Dünya çapında et ve süt ürünlerinde en büyük ihracatçı ülkelerden biri olduklarını kaydeden Yeni Zelanda Büyükelçisi Jonathan Curr, Türkiye ile tarımın yanı sıra inşaat, havacılık, sağlık, lojistikve enerji sektörlerinde işbirliği yapabileceklerini söyledi. Büyükelçi Curr Yeni Zelanda'da özellikle inşaat sektöründe Türk firmaları için büyük potansiyel olduğunu bildirdi. 


Curr şunları söyledi:


"İnşaat sektörü, Yeni Zelanda ve Türkiye arasında pek keşfedilmemiş bir sektör. 1980'lerden beri hidroelektrik baraj yapımı önem kazandı. Aynı zamanda Yeni Zelanda için taşımacılık da oldukça önemli. 

Gelecekte ticaretin önemi ve nüfusumuzun büyümeye devam etmesiyle Yeni Zelanda'da limanların ve diğer taşımacılık alt yapısının geliştirilmesi önem kazanacaktır. Hali hazırda Türk firmaları tarafından Yeni Zelanda limanlarına yatırım konusunda ilgi artmış bulunmaktadır.

 

Bu alanda diğer önemli bir konu ise konut inşasıdır. Konut yapımı Yeni Zelanda için politik bir konu. Göç, emlak sektörüne yönelik yatırımlar ve nüfus artışına oranla konut inşasının yetersiz gelmesi gibi çeşitli nedenlerden dolayı konut yetersizliği ve konut fiyatlarının yüksek olması gibi sorunlar baş göstermiştir. Buna ek olarak Yeni Zelandalıların tarihten gelen her aile için müstakil bahçeli eve sahip olunması gerektiğine dair bir bakış açısı bulunmaktadır. Bu her Yeni Zelandalının hayalidir. Fakat şehirlerin gelişimi ve hızlı nüfus artışı da dikkate alınması gereken etkenlerdir. Dolayısıyla gelecekte alışık olduğumuz konut türünün artık mümkün olmayabileceği de bir gerçektir. Buna karşılık daha fazla apartman blokları olacak ve bu da insanların beklentileri hakkında kültürel bir değişikliğe maruz kalmalarına yol açacaktır. Bu da çok sayıda yeni konut projesi anlamına gelecektir. Bu alanda gelecekte Türkiye ile iş birliği yapılabilir ve Türk firmaları memnuniyetle karşılanır."



Figen Kıyak / Dünya 




Geri Dön