25 / 04 / 2024

Yeni kurulan MOBSAD şirketi Dubai'de mağaza açacak!

Yeni kurulan MOBSAD şirketi Dubai'de mağaza açacak!

MOBSAD üyesi 12 firmanın bir araya gelerek kurduğu dış ticaret şirketi ilk mağazasını Dubai'ye açacak. Dernek bu mağazayla hem bölgenin perakende tüketicisine hem de proje gruplarına hitap etmeyi amaçlıyor



Mobilya Sanayi İşadamları Derneği'nde (MOBSAD) yönetim kurulu başkanlığına seçilen Adnan Bostan, derneğin en büyük atılımlarından birinin "sektörel dış ticaret şirketi' çalışmaları olduğunu ifade ederek, “Bu şirket sayesinde Türkiye'ye sürekli bir döviz kaynağı oluşturacağız. İlk etapta Dubai ile başlayacağımız pilot mağazayla hem bölgenin perakende tüketicisine hem de proje gruplarına hitap etmeyi amaçlıyoruz” dedi. 


MOBSAD'ın yönetim kurulu başkanlığı devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törende, derneğin 3'üncü ve 4'üncü dönem yönetim kurulu başkanlığını yürüten Engin Küçük, bayrağı, iki dönem MOBSAD Başkan Yardımcılığı yapan Adnan Bostan'a devretti. MOBSAD yönetim kurulu Adnan Bostan başkanlığında, Cüneyt Yanıkçıoğlu, Harun Karahan, Davut Karaçak, Ümit Şengül, Engin Küçük, Ali Hakan Karahan, Ercan Nurkat Koca, Sedat Yükseltürk, Çetin Bozkurt ve Barış Görgüç'ten oluştu. 


Bostan, MOBSAD üyelerinin haute couture (kişiye özel tasarım) tasarımcılar ve usta terziler olduklarını belirterek, hem tasarımın hem de el emeğinin ön planda tutulduğu kişiye özel üretim yaptıklarını söyledi. Dernek üyeleri olarak dünyanın dört bir yanındaki otellerden, meclis ve bakanlık binalarına kadar farklı projelerin içerisinde yer aldıklarını aktaran Bostan, "Türk mobilyasını dünyaya tanıtıyoruz. 70 üyemiz ile Türkiye'de yaklaşık 5 bin perakende noktasındayız. Yaklaşık 25 bin kişilik istihdam sağlıyoruz" dedi. 


12 üyeyle şirket kuruldu 

Üyelerinin ABD ve Rusya gibi çok zor pazarlarda var olduğu bilgisini veren Bostan, Türk mobilyasının İtalyan mobilyasından ucuz, diğer ülkelerin mobilyalarından kaliteli anlayışının yakında değişeceğini belirterek 10 yıl sonra İtalya'yı tahtından edeceklerini dile getirdi. MOBSAD'ın en büyük atılımlarından biri olan "sektörel dış ticaret şirketi" çalışmalarını kısa bir süre sonra neticelendireceklerini vurgulayan Bostan, 12 üyeleri ile söz konusu şirketi kurduklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "İhracata yönelik bu şirket sayesinde Türkiye'ye sürekli bir döviz kaynağı oluşturacağız. İlk etapta Dubai ile başlayacağımız pilot mağazayla hem bölgenin perakende tüketicisine hem de proje gruplarına hitap etmeyi amaçlıyoruz. Bölgenin yakın zamanda EXPO ve Dünya Kupası gibi büyük organizasyonlarla anılacak olması, bu adresi seçmemizdeki temel sebep. Tabii ortalama 5 yılda bir tamamen mobilya yenileyen oteller ve neredeyse her bayram mobilya değiştiren A+ segment tüketiciye de bu yolla ulaşmayı bekliyoruz. Dubai'den sonra projeyi Moskova'ya taşıyarak uluslararası bir kontrat mobilya zinciri olmanın ikinci adımını atacağız." 


İhracatta Türkiye 12'nci sırada

Adnan Bostan, dünya mobilya üretim sıralamasında 2014 yılında Çin'in 1'inci sırada olduğunu, Türkiye'nin ise 14'üncü sırada bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin her geçen yıl mobilya üretimini arttırdığını, 2004 yılında 465 milyon dolar olan ihracatını 2014 yılında 2,4 milyar dolara çıkardığını aktaran Bostan, "Türkiye, ihracatta şu an 12'nci sırada bulunuyor. MOBSAD'ın çalışmaları sonucunda hedefimiz Türkiye'yi ilk 5 ülke arasına sokmak" dedi.


Dünya


Geri Dön