28 / 03 / 2024

Yeni mahalle dönüşüyor!

Yeni mahalle dönüşüyor!

Canik Belediyesi ve TOKI işbirliğiyle yürütülen kentsel dönüşüm projesi kapsamında kamulaştırma çalışmaları yürütülen Yeni Mahalle'de 80.5 dönüm alanda modem bir yaşam alam inşa edilecek



KARADENİZ'İN en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Kuzey Yıldızı'nı gerçekleştiren Canik Belediyesi, şimdi de Yeni Mahalle'de yeni bir yaşam alanının çalışmalarını yürütüyor. Canik Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında Yeni Mahalle'de 80.5 dönüm alanda kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 200 bina bulunan alan içerisindeki molozlar mart ayı içerisinde Canik Belediyesi tarafından temizlenecek ve binaların yıkımı gerçekleştirilecek. 


YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR 


Her yönüyle gelişmiş, yaşanabilir bir şehir inşa etmek için çalıştıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Kuzey Yıldızı. bol yeşil alanları, depreme dayanıklı binaları ile insanlarımıza çağdaş yaşam imkanları sunmaktadır. Şimdi Yeni Mahalle'de de halkımıza modern bir yaşam alanı kazandıracağız. 


Buradaki çirkin ve Yeni Türkiye'ye yakışmayan görüntüler, hurdacılar ortadan kalkacak. Mart ayı gibi buradaki kamulaştırılan binaların yıkımı gerçekleştirilecek ve daha sonra inşallah projemiz hayat bulacak" dedi. 


TOPYEKÛN DÖNÜŞÜM 


Canik'te AK Parti belediyeciliğine uygun olarak standartların üzerinde bir belediyecilik yaptıklarına işaret eden Genç, "Bugün Kuzey Yıldızı'nın penceresinden bakan çocukla, gecekondu penceresinden bakan çocuğun geUvek. 

hayali aynı değildir. İnşallah çocuviunnııza arzuladığımız şehirler emanet edeceğe. Güvenli, yeşille bezenmiş şehirler emam ; edeceğiz. Bir şehir. taş. toprak, çimento ile meydana gelmiyor. 


Ona insanı da katmak -kiyor, onu değer yargılarımızla şekillendirmek gerekiyor. Yaptığımız eğitim, kültür, spor, sağlık, alışveriş merkezleri. yaşam alanları ile modern bir şehir ortaya çıkarıyoruz. Kentsel dönüşümü, yaptığımız eğitim yuvalarıyla, kültür-sanat.spor merkezleriyle, alışveriş merkezleriyle tamamlıyoruz" diye konuştu.


Gazete Arena


Geri Dön