26 / 04 / 2024

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm kura çekilişi yapıldı!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm kura çekilişi yapıldı!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde hak sahipleri için inşa edilen 380 konutun kura çekimi yapıldı.



Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde hak sahipleri için inşa edilen 380 konutun kura çekimi yapıldı. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Değişim Projesi'nde hak sahipleri için inşa edilen 380 konutun kura töreni Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle yapıldı. Kura töreninde konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, projenin 2009 yılında fiili olarak başladığı belirterek, "Bu konutların toplamda teslim edilen ve inşaatın devam edenlerle birlikte 5 bin 150 konuta ulaşması bizleri mutlu ediyor. Kentsel dönüşüm projeleri zor projelerdir ama devlet ile milletin işbirliğinin de en güzel örneğidir. Bu projeye inanan ve bizlerle sözleşme imzalayan siz değerli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Şimdiden konutlarınız hayırlı olsun diyorum" şeklinde konuştu.


Kura çekiminde isimleri okunan vatandaşlar, 7 yıldır bu proje kapsamında konut sahibi olmayı beklediklerini belirterek, duydukları mutluluğu dile getirdi. 


Son Gündem 



Haber Yeni Akit Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesinde hak sahipleri evlerine kavuşmaya devam ediyor. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi 6. etapta tamamlanan 380 adet konutun kura çekim töreni Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Segnen Ekibi gösterisi ile başlayan kura çekim törenine  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgil ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konut kura çekim töreninde salonu dolduran vatandaşlarda heyecan doruktaydı. Kurada ismi belirlenen vatandaşlardan Cem Saraç ve Selver Karakaş; "Biz her zaman başkanımıza güvendik. Konutlarımıza kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Modern konutlarda yaşamak en büyük hayalimizdi ve şimdi bu hayalimize kavuşuyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz" dedi. 


Yeni Akit



Haber Sabah Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde ve Altındağ Başpınar Mahallesi Projesi'nde konut sevinci yaşandı. 

Çekilen kuraların ardından 516 aile daha ev sahibi oldu Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Altındağ Belediyesinin işbirliğiyle yapılan Başpınar Mahallesi  TOKİ  Konutları ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"nde konut teslim sevinci devam, ediyor. Yapılan kura çekimlerinin ardından Mamak'ta 360, Altındağ'da 136 aile ev sahibi olarak anahtarlarını teslim aldı. 


KİMSE İNANMIYORDU 

Kura çekilişinde konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Gökşin, "Ankara'da hızla ilerleyen tüm kentsel dönüşüm çalışmalarıyla sizlere daha kaliteli yaşam olanakları sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Mamak Belediye Başkam Mesut Akgül ise "Proje başladığında 'yapılabilir mi' diye bir çok tereddüt vardı. 2009 yılında fiili olarak başlayan projede teslim edilen ve devam eden inşaatlarla birlikte 5 bin 150 konuta ulaşılmış olmak oldukça mutluluk verici." dedi. 


TUM EZBERLERİ BOZDUK 

TOKİ ve Altındağ Belediyesi nin işbirliğiyle yapılan Başpınar Mahallesi TOKİ Konutları'nda da 136 aile evlerine kavuştu. Altındağ'da ezberleri bozduklarını ifade eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki şöyle konuştu: "Biz Altındağ'da ezber bozduk. 10 yıldır aralıksız kentsel dönüşüm projesi yapıyoruz. Üstelik bu sürede bir tek gecekondu yapımına dahi izin vermedik. Çünkü Altındağ'da insanlar bize güveniyor. Artık vatandaşlar mahallelerine yıkımın gelmesini istiyor. Biz de onların taleplerini yerine getiriyoruz. Allah kısmet ederse Altındağ'ı çok daha güzel günler bekliyor." 


Sabah Ankara


Haber Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;

ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen "Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi"nde konut teslim sevinci devam ediyor. 7 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri için yapılan 380 adet konut daha, çekilen kuranın ardından teslim edildi. 


14 mahalleyi içine alan ve 11 etap şeldinde yürütülen projenin 6. Etabı'nda yapılan 380 konutun 254 adedi 100 metrekare, 126 adedi ise 120 metrekare olarak inşa edildi. Mamak Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Sarayı'nda düzenlenen konut kura teslim törenine, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Gökşin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç gecekondu sahipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kura çekilişi öncesinde Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Oyunları Ekibi seymenlerinin sunduğu gösteri, büyük alkış aldı. 


GÖKŞİN: DÜNYANIN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 7 milyon metrekarelik alanıyla dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip bulunduğunu ifade ederek, "Proje kapsamında 380 konutun daha kurasını çekerek hak sahiplerine vereceğiz. Ankara'da hızla ilerleyen tüm kentsel dönüşüm çalışmalarıyla sizlere daha kaliteli yaşam olanakları sunmaya çalışıyoruz" dedi. 


Anadolu Gazetesi


Geri Dön