26 / 04 / 2024

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kuralar çekildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkam Melih Gökçek. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleri için üretilen 1056 konutun kura çekim törenine katıldı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkam Melih Gökçek. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleri için üretilen 1056 konutun kura çekim törenine katıldı. Davutoğlu ve Gökçek. Büyükşehir Belediyesi tarafından proje kapsamında yapımı gerçekleştirilen Hatip Çayı Parkı'nın da açılış kurdelesini birlikte kesti. 


Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1056 hale sahibinin konutu kura çekim törenine Başbakan Davutoğlu ile Başkan Gökçek'in yanı sıra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan. milletvekilleri. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül proje kapsamındaki hak sahipleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


Binlerce Başkentlinin sloganları eşliğinde alana gelen Başbakan Davutoğlu. kura çekimi öncesi "Bugün tarihi bir gün" sözleriyle başladığı konuşmasında. "Biz istiyoruz ki Mamak gibi  Ankara  gibi bütün Türkiye'de de bu değişim görünür şekilde yaşansın ve her yere ulaşılsın" dedi. 


GÖKÇEK: DÜNYANIN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ 


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi nin 7 milyon metrekarelik, alanıyla Dünyanın en büyük Kentsel Dönüşüm Projesi olma özelliğine sahip olduğunu ifade ederek. 

"Bugün çok önemli bir iş yapıyoruz, proje kapsamında tam 1056 konutun kurasını çekerek hak sahiplerine vereceğiz" dedi 11 Etap halinde yürütülen projenin 14 mahalleyi kapsadığını belirten Başkan Gökçek proje hakkında şu bilgileri verdi "Projede 13 bin 500 gecekondu var. 8 bin 288 gecekondu sahibi ile anlaşma yaptık. Uzlaşma alanı öncelikli etaplarda yaklaşık 3 bin 802 gecekondunun yıkımı gerçekleştirdik. 1. Etap kapsamında; 80. 100 ve 120 metrekare büyüklüğündeki 1193 konutu inşa ederek hak sahiplerine teslim ettik" dedi. 


537 TRİLYON LİRA HARCANDI 


Konuşmasmda Yeni Mamak Projesi için Büyükşehir Belediyesi nin yaptığı harcamaları anlatan Başkan Gökçek. "Bu proje için bugüne kadar eski parayla 132 trilyon kamulaştırma ve trampa bedeli. 36 trilyon kira bedeli. 368 trilyon lira konut ve ticaret bedeli olmak üzere toplam 537 trilyon ödemek yapük. Mamaklılara helali hoş olsun" diye konuştu. Projelerin yapımında istikrarın çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Gökçek. "Bu büyüklükteki parkların açılması, kentsel dönüşüm projelerin yapılması için istikrar çok önemlidir" dedi. 


İLK KURAYI BAŞBAKAN ÇEKTİ 


Konuşmaların ardından Başbakan Davutoğlu ile Başkan Gökçek ile katılımcılar Hatip Çayı Parkı'nın açılış kurdelesini de birlikte kestiler. 

Kudelenin kesiminden sonra da proje kapsamındaki hak sahiplerinin 45. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimleri için sahneye çıkan Başbakan Davutoğlıı'nun. hak sahibi olan Hasan Akpınar adına çektiği kura; A Blok 4. Kat 23 Numara, ikinci çektiği kura ise Güler Maye adına B Blok 2. Kat ve 15 Numara oldu. Başkan Gökçek'in ise çeküği kurada Kadriye Olanca isimli vatandaş A Blok 13. Kat ve 78 numaralı dairesine kavuştu. 


Anadolu


Geri Dön