28 / 03 / 2024

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle yürütülen ve toplam 11 etaptan oluşan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı.



Mamak Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda hızla ilerleyen projede geçen süreç ve dönüşüm aşamaları görüşüldü. Toplantıya Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hayri Korkmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Aski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yüksel, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Proje Koordinatörü Ercan Kınacı, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcıları Erdoğan Karadağ ve Aydın Demir katıldı. Mamak’ın vitrini olarak anılan dönüşüm projesinin konuşulduğu toplantıda Şahapgürler ve Üreğil mahallerini kapsayan dokuzuncu, Yeşilbayır ve Küçükkayaş mahallerini kapsayan onuncu etabın plan çalışmaları, çevre düzenleme ve rekreasyon çalışmaları ele alındı.


Türkiye’nin en geniş kapsamlı kentsel dönüşümünü yaşayan ilçelerin başında Mamak’ın geldiğini belirten Akgül, “İlçemizde farklı noktalarda 7 kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi en kapsamlısı. Daha önce kentin vitrini konumunda gecekonduların görüldüğü alanda modern konutların yükseldiğini görmek, hem görsel kirliliğin önüne geçiyor hem de mahallelerin değerini arttırıyor” dedi.

Kentsel dönüşümü uzlaşı kültürüyle yürüttüklerini kaydeden Akgül, Mamak’ta uygulanan kentsel dönüşüm ve yenileme projelerinde ortak akılla karar verdiklerinin de altını çizdi.


Toplam 7 milyon metrekare alan üzerinde uygulanan ve 14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, aynı zamanda dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip. Ankara Büyükşehir Belediyesi,  TOKİ  ve Mamak Belediyesi işbirliğinde yapılan ve toplamda 11 etaptan oluşan projede 50 bin konut, 500 iş merkezi, dev rekreasyon alanları bulunuyor. Üçte biri konut, üçte ikisi yeşil alan olan proje ile Mamak hem kentsel dönüşüme hem de yeşile dönüşüyor. 13 bin 400 gecekondunun bulunduğu alanda bu güne kadar 8715 hak sahibi ile anlaşma sağlandı. 4 bin 393 gecekondunun yıkıldığı projede, 3 bin 891 konut hak sahiplerine teslim edildi. Tapusu ve tapu tahsis belgesi olmayan vatandaşlara da Kusunlar’da bin 374 konut teslim edildi. Projede 200 yataklı devlet hastanesi, yüzme havuzu, yeşil alanlar ve parklar bulunuyor. 32 bin 800 metrekarelik bir iş merkezinin yapımı devam ediyor.



Hürriyet




Haber Anayurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ankara Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle yürütülen ve toplamda 11 etaptan oluşan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi masaya yatırıldı. Mamak Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda hızla ileıieyen projede geçen süreç ve dönüşüm aşamaları görüşüldü. Toplantıya Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili AK Gökşin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkam HayriKorkmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı "Yiınus Aluç, Aski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yüksel, Yeri Mamak Kentsel Dönüşüm Proje Koordinatörü Ercan Kınacı, Mamak Belediyesi Başkan Yardımalan Erdoğan Karadağ ve Aydın Demir katıldı. Belediye Başkam Akgül, "İlçemizde iarklı noktalarda 7 kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. "Vfeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi en kapsamlısı. Daha önce kentin vitrini konumunda gecekonduların görüldüğü alanda modem konutların yükseldiğini görmek, hem görsel kirliliğin önüne geçiyor hem de mahallelerin değerini arttırıyor" dedi. Kentsel dönüşümü uzlaşı kültürüyle yürüttüklerini kaydeden Akgül, Mamak'ta uygulanan kentsel dönüşüm ve yenileme projelerinde ortak akılla karar verdiklerinin de altını çizdi. Toplam 7 milyon metrekare alan ii7PTİnde uygulanan ve 14 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi aynı zamanda dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olmacfeelliğine sahip. Ankara Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Mamak Belediyesi işbirliğinde yapılan ve toplamda 11 etaptan oluşan projede 50 bin konut, 500 iş merkezi, dev rekreasyon alanlan bulunuyor. Üçte biri konut, üçte ikisi yeşil alan olan proje ile Mamak hem kentsel dönüşüme hem de yeşile dönüşüyor. 13 bin 400 gecekondunun bulunduğu alanda bu güne kadar 8715 hak yıkıldığı projede, 3891 konut hak sahiplerine teslim edildi. 



Anayurt


Haber Hürriyet Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


BÜYÜKŞEHİR Belediyesi, TOKİ ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle yürütülen ve toplamda 11 etaptan oluşan Yeni Mamak Kentsel Donuşum Projesi masaya yatırıldı. Mamak Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda projede geçen süreç ve dönüşüm aşamaları görüşüldü. Şahapgürler ve Ureğil mahallelerini kapsayan dokuzuncu, Yeşilbayii ve Küçükkayaş mahallerini kapsayan onuncu etabın plan çalışmaları, çevre düzenleme ve rekreasyon çalışmaları ele alındı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgul şunları söyledi:


UZLAŞARAK YÜRÜTÜYORUZ

İlçemizde farklı noktalarda 7 kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi en kapsamlısı. Kentsel dönüşümü uzlaşı kültürüyle yürütüyoruz. Mamak'ta uygulanan projelerde kararları ortak akıl ile alıyoruz."


Hürriyet Ankara



Haber Milliyet Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ankara Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle yürütülen ve toplamda 11 etaptan oluşan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi masaya yatırıldı. 


Mamak'ın vitrini 


Mamak Kentsel Dönüşüm Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda hızla ilerleyen projede geçen süreç ve dönüşüm aşamaları görüşüldü. Toplantıya Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hayri Korkmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Aski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yüksel, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Proje Koordinatörü Ercan Kınacı, Mamak Belediyesi Başkan Yardımcıları Erdoğan Karadağ ve Aydın Demir katıldı. 

Mamak'ın vitrini olarak anılan dönüşüm projesinin konuşulduğu toplantıda, Şahapgürler ve Üreğil mahallerini kapsayan dokuzuncu, Yeşilbayır ve Küçükkayaş mahallerini kapsayan onuncu etabın plan çalışmaları, çevre düzenleme ve rekreasyon çalışmaları ele alındı. Türkiye'nin en geniş kapsamlı kentsel dönüşümünü yaşayan ilçelerin başında Mamak'ın geldiğini belirten Akgül, "İlçemizde farklı noktalarda 7 kentsel dönüşüm projemiz devam ediyor. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi en kapsamlısı. Daha önce kentin vitrini konumunda gecekonduların görüldüğü alanda modern konutların yükseldiğini görmek, hem görsel kirliliğin önüne geçiyor hem de mahallelerin değerini arttırıyor" dedi. Kentsel dönüşümü uzlaşı kültürüyle yürüttüklerini kaydeden Akgül, Mamak'ta uygulanan kentsel dönüşüm ve yenileme projelerinde ortak akılla karar verdiklerinin de altını çizdi. 



Milliyet Ankara




Haber Sabah Ankara Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Toplam 7 milyon metrekare alan üzerinde uygulanan ve 11 mahalleyi kapsayan Yeni Mamak projesi aynı zamanda dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğine sahip. Toplam 11 etaptan oluşan projede 50 bin konut, 500 iş merkezi, dev rekreasyon alanları bulunuyor. Üçte biri konut, üçte ikisi yeşil alan olan projede bugüne kadar 8 bin 715 hak sahibi ile anlaşma sağlandı. 



Sabah Ankara


Geri Dön