19 / 04 / 2024

Yeni Niğde Devlet Hastanesi hizmete açıldı!

Yeni Niğde Devlet Hastanesi hizmete açıldı!

Niğde’de TOKİ tarafından yapılan 300 yataklı Niğde Devlet Hastanesi’ nin açılışı Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın katılımıyla yapıldı. Agah Kafkas, hastanenin açılış töreninde konuşma yaptı...




Niğde’de  TOKİ  tarafından yapılan 300 yataklı Niğde Devlet Hastanesi’nin açılışı Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’ın katılımıyla yapıldı.


Niğde’ye yeni kazandırılan 300 yataklı Niğde Devlet Hastanesinin açılış törenine katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, “Hasta olduğunu bakılmaksızın yoksul mudur zengin midir, fakir midir, hangi sosyal güvenlik kapsamında. Bunlara bakılmaksızın ambulans uçaklarımız, helikopterlerimiz Türkiye’nin her yerinde hizmet veriyor” dedi.


10 yıl önce Türkiye’nin 600 tane ambulansının olduğunu belirten Kafkas, “Bu ambulansların farklı modelleri ve farklı markaları vardı. İki tane ortak özellikleri vardı. Ağırlıklı olarak tekerleri kapaktı ama hepsinin tek ortak özelliği mazot depolarında mazot yoktu. Hastaysanız bir hastanız var ise 112 acil ambulansına ihtiyaç hissediyorsanız mazot deposuna koyacak paranız var ise o ambulanstan yararlanma imkanınız olurdu. Şükürler olsun ki Türkiye’nin bugün 3 bin 600 tane ambulansı var. Bu ambulanslar sadece bildiğimiz sıradan ambulans değil. Artık obez ambulanslar, yoğun bakım ambulanslarımız var, kart paletli ambulanslarımız var. Kar küreyici ambulanslarımız var. Helikopterlerimiz var uçaklarımız var. Bugün bizim ülkemizde de kim hasta olduğunu bakılmaksızın yoksul mudur zengin midir, fakir midir, hangi sosyal güvenlik kapsamındadır bakılmaksınız. Ambulans uçağımız, helikopterimiz halkımıza güzel hizmetler vermektedir” dedi.


2002 Türkiye’sinde zenginlerin ve devletin memurlarının sağlık sorunu olmadığını belirten Kafkas, “Onun dışındakilerin esnafsanız kimi sağlık hizmetlerinden yararlanamazsınız. İşçi iseniz SKK hastanelerin bodrumundaki 4 metrekarelik eczaneden 20 santimlik penceresinden uzatılan ilaç kadar yararlanabilirdiniz. Ya da yeşil kartlıysanız size sadece reçete verilirdi reçeteyi de alırsınız gidersiniz. O günün Türkiye’sinde reçetenin parasını ödemek nerdeyse servet değerindeydi. Çünkü bugünde ilaç fiyatları yüzde 70 daha bahalıydı. 10 yıl önce bugünden ilaç fiyatları yüzde70 daha bahalıydı. Her eczaneden de bu ilaçları alıyor olma imkanı yoktu.


Bizim bayramlarımız olurdu. Sayın valilerimiz bizi selamlardı yanlarında belediye başkanı ve komutanları alıp. O bayramlarda da topumuzu tankımızı tüfeğimizi geçirirdik “biz kalkındık büyüyoruz” diye gösterirdik. Halbuki son 10 yılda şunu öğrendik. Kalkınmış ülke topuyla tankıyla değil. Onu zannediyorduk onu da yapamıyorduk. Dışarıdan aldığımız topu tankı gösteriyorduk. Allah’a şükür onları da artık ülkemizde yapılıyor. Topumuzu da tankımızı da uçağımızı da bu ülkede imal ediyoruz. Bunlarda da kimseye hava atma ihtiyacı hissetmiyoruz. Bunlar zaten bizim görevimiz. Bir şeyle öğünmek gerektiğini öğrendik biz. İnsanımıza insanca muamele yapmak ve o ülke kalkınmışsa kalkınmış kategorisinde ise o ülkede anne ölümlere nerede çocuk ölümleri nerede kim hangi sağlık hizmetinden yararlanıyor. Buydu çağdaşlığın gelişmişliğin ölçüsü. Dünya sağlık örgütü bize 2025 yılında ancak bugünkü anne ve çocuk ölümlerinde 5 yıl önce eriştiğimiz noktaya erişebileceğimizi iddia ediyorlardı. Biz 2002’de iktidar olduk 2005’de bunu hayata geçirdik” şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, kamu kurum ve kuruluşların müdürleriyle birlikte Niğde devlet Hastanesinin açılışı gerçekleştirildi. Kafkas, hastane içerisinde incelemelerde bulunarak sağlık personeli ve hasta yakınlarını ziyaret etti.


Öte yandan, Bakan Yardımcısı Kafkas, tören alanına gelmeden önce bomba paniği yaşandı. Hastane bahçesine unutulan şüpheli çanta bomba imha uzmanı tarafından bakan Yardımcısı Kafkas gelmeden fünye ile patlatıldı. Fünye ile patlatılan çantadan süt çıktı.



Doğu Rehberi


Geri Dön