20 / 04 / 2024

Yeni şehir hastanesi projeleri yolda!

Yeni şehir hastanesi projeleri yolda!

Bütçe görüşmelerinde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 216 hastane inşaatının sürdüğünü, şehir hastanesi projeleriyle ilgili ihalelerin de yakında başlayacağını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, yatırımların süreceğini açıkladı.



TBMM Genel Kurulu'nda, Sağlık Bakanlığı ve bağlı  kuruluşların 2015 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasına, Bakanlığın çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 216 hastanenin inşaatının sürdüğünü açıkladı.


2003-2014 yılları arasında 757’si hastane ve ek binası ollmak üzere 1.737’si birinci basamak sağlık kuruluşu olmak üzere toplam 2 bin 494 sağlık tesisini tamamladıklarını ifade eden Müezzinoğlu, geleceğin şehir hastanelerini inşa etmeye başladıklarını aktardı. 


Bu şehir hastanelerinin hem 77 milyon ülke insanına sağlık hizmeti sunumunda ve hem de akın coğrafyasındaki 1 milyar nüfusa sağlık turizminde hizmet sunabilme de Türkiye'yi bölgenin sağlık merkezi yapacağına inandığını aktaran Müezzinoğlu, şunları söyledi:


"Bu çerçevede, 17 projenin sözleşmesi imzalandı ve önümüzdeki süreçte de yeni projelerin ihale süreçlerini başlatacağız. Şehir hastaneleri dünyada bu ölçekte ilk ve tek proje. 2023 yılında yaklaşık 170 bin yatak nitelikli hale gelecek ve dünyada sağlık tesisleri altyapısını yenilemiş tek ülke konumuna ulaşmış, gelmiş olacağız. 


Sadece şehir hastaneleri yapmıyoruz. Bunun dışında da ülkemizi yeni sağlık tesisleriyle donatıyoruz. Bu kapsamda, 52 bin hasta yatağı kapasitesinin yenilenme çalışmaları devam ediyor. Şu anda 32 bin yatak kapasiteli 216 hastanemizin inşaatları devam ediyor. Bunların bir kısmı hizmete girme aşamasında, bir kısmı 2015'te hizmete girecek ama en geç 2016'da bunların tamamı hizmete girmiş olacak."




Geri Dön