29 / 03 / 2024

Yeni teşvik paketi arsa ve bina yatırımcısını motive etti!

Yeni teşvik paketi arsa ve bina yatırımcısını motive etti!

TGSD Başkanı Fayat, Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan yeni teşvik paketinin arsa ve bina yatırımı yapmak istemeyenleri de yatırıma yönelttiğini kaydetti.



Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat, Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan yeni teşvik paketinin arsa ve bina yatırımı yapmak istemeyenleri de yatırım noktasında motive ettiğini belirtti.


TGSD'nin açıklamasında görüşlerine yer verilen Fayat, fabrika kurup istihdam yaratmak için hiçbir engel kalmadığını ve yeni yatırım için zincirin tüm halkalarının tamamlandığını kaydetti. 


Daha önce açıklanan teşvik paketinde özellikle 5. ve 6. bölgelerin emek yoğun hazır giyim sektörü için öne çıktığını ancak istenen sonucun alınamadığını hatırlatan Fayat, şunları kaydetti:


"Bir önceki teşvik paketinde istihdama destek verilirken, bina ve arsa yatırımı sanayiciden bekleniyordu. Ancak bir yandan global rekabette ciddi sorunlarla mücadele ederken öte yandan arsa satın alıp, üzerine 3-5 milyon liralık bina yatırımı yapmak istemiyoruz. Bu nedenle o paketten istenen sonuç alınamadı. Başbakan Binali Yıldırım Diyarbakır'da açıkladığı 140 milyar liralık yeni pakette arsanın da binanın da devlet tarafından karşılanacağı müjdesini verdi. Artık istihdama, arsaya ve binaya devlet desteği var. Dolayısıyla yatırım zincirinin tüm halkaları tamamlanmış oldu. Önümüzdeki engellerin tamamı kalktı. Yeni yatırım için son derece heyecanlıyız."


Fayat, işsizliğin en büyük sorun olduğu Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım ve kalkınma hamlesinde emek yoğun hazır giyim sektörünün önemli bir misyon üstleneceğini de sözlerine ekledi. 


AA


Geri Dön