24 / 04 / 2024

Yeni Tip İmar Yönetmeliği ertelendi!

Yeni Tip İmar Yönetmeliği ertelendi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Bakan Güllüce ile yaptıkları görüşmeler sonucunda 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek olan 'Yeni Tip İmar Yönetmeliği' uygulamasının 2016 sonuna ertelendiğini duyurdu.



Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bakan Güllüce ile yaptıkları görüşmeler sonucunda 1 Ocak'ta yürürlüğe girecek olan 'Yeni Tip İmar Yönetmeliği' uygulamasının 2016 sonuna kadar ertelendiğini duyurdu. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve 1 Ocak 2016'da yürürlüğe girecek olan 'yeni tip imar yönetmeliği7 uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini müjdeledi. Bakan Güllüce ile yaptıkları görüşmeler sonucu mevcut imar planlarının 2016 yılı sonuna kadar devam edeceğinin sözünü aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, "Bakanımız Ankara'da gerekli işlemleri yapıp, kararın Resmi Gazete'de yayınlanacağını bildirdi. Karar inşaat sektörümüz için hayırlı olsun" dedi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, yeni imar yönetmeliğinin henüz hazır olmaması ve bu düzenlemenin mevcut şartlarda önemli değişikliklere yol açacak olması nedeniyle konuyu, çeşitli temaslarda bulunmak için Bakan Güllüce ile görüştü. Altepe, "Sayın Bakanımız, imar işlerinin aksamaması ve sektörün zarar görmemesi amacıyla yaptığımız teklifi değerlendirdi. Bu konuda ekibiyle birlikte kararını verdi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu kararı ile 1 yıl uzatılması yani 2016 yılı sonuna kadar mevcut imar yönetmeliğinin geçerli olması sağlanmış oldu. 


Bu şekliyle artık inşaat sektöründe yaşanan bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacak" dedi. 


Ekohaber




Geri Dön