18 / 04 / 2024

Yeni tip imar yönetmeliği uygulaması erteleniyor!

Yeni tip imar yönetmeliği uygulaması erteleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini müjdeledi.




Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile inşaat sektöründe önemli sıkıntılara yol açması beklenen ve 1 Ocak 2016’da yürürlüğe girecek olan ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamasının 2016 yılı sonuna kadar ertelendiğini müjdeledi. Bakan Güllüce ile yaptıkları görüşmeler sonucu mevcut imar planlarının 2016 yılı sonuna kadar devam edeceğinin sözünü aldıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bakanımız Ankara’da gerekli işlemleri yapıp, kararın resmi gazetede yayınlanacağını bildirdi. Karar inşaat sektörümüz için hayırlı olsun” dedi.


Bursa’yı sağlıklı bir geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, kentin yarınını da garanti altına alacak yine önemli bir adım attı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar yönetimlerinde yeni bir tip yönetmelik çıkarılması konusunda geçtiğimiz yıl bir faaliyet başlatmış ve kentlerdeki mevcut imar yönetmeliklerinin yerine hazırlanacak yeni yönetmeliğin 2014 yılı Mayıs ayında yürürlüğe girmesini hedeflemişti. Bu sisteme göre yapılanması bitmek üzere olan birçok bölgede yeni yapılacak binaların diğerlerine göre oldukça farklı ve daraltılmış imkanlara sahip olacağını, bunun hem hak sahiplerini hem de inşaat sektörünü mağdur edeceğini göz önüne alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sektör temsilcilerinden de gelen yoğun talep üzerine konuyu Ankara’ya taşımıştı. O dönem yapılan görüşmeler sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçerli olan mevcut yönetmeliklerin 2016 yılı başına kadar geçerli olacağını duyurmuştu.


Büyükşehir yine devrede

Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, yeni imar yönetmeliğinin henüz hazır olmaması ve bu düzenlemenin mevcut şartlarda önemli değişikliklere yol açacak olması nedeniyle konuyu, çeşitli temaslarda bulunmak için Bursa’ya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile bir kez daha görüştü. Daha önce olduğu gibi yine Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Bakan Güllüce ile görüştüğünü dile getiren Başkan Altepe, “Konuyu kendisiyle bir kez daha görüştük ve sonunda da mutabakata vardık. Sayın Bakanımız, imar işlerinin aksamaması ve sektörün zarar görmemesi amacıyla yaptığımız teklifi değerlendirdi. Bu konuda ekibiyle birlikte kararını verdi. Şuanda talimatlarını vermiş oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu kararı ile 1 yıl uzatılması yani 2016 yılı sonuna kadar mevcut imar yönetmeliğinin geçerli olması sağlanmış oldu. Bu şekliyle artık inşaat sektöründe yaşanan bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacak. Sayın Bakanımızın talimatı gereği bu hafta başında Ankara’da işlemlerini yapıp, karar resmi gazetede yayınlanacak. Karar inşaat sektörümüz için hayırlı olsun” diye konuştu.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön