28 / 03 / 2024

Yeni Türkiye'nin vizyon ilçesi Başakşehir!

Yeni Türkiye'nin vizyon ilçesi Başakşehir!

Türkiye’nin modern kentleşmedeki yeni yüzü Başakşehir, ikinci dönem Başkan seçilen Mevlüt Uysal’la birlikte önemli bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. Başakşehir, sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin vitrin ilçesi olma yolunda hızla ilerliyor.



2009 yılında, Başakşehir'i sosyal belediyecilik temelinde, modern kentleşmenin cazibe merkezi yapma hedefiyle yola çıkan Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, hizmet yolunda attığı adımlarla ilçenin çehresini büyük ölçüde değiştirdi. Kısa zamanda ilçenin altyapı sorunların çözen Başkan Uysal, Başakşehir'i “Yeni Türkiye'nin Vizyon İlçesi” haline getirmek için var gücüyle hizmete devam ediyor. Başkan Uysal, göreve geldiğimiz günden bu yana oldukça büyük değişimlerin mimarı olduklarını belirterek, “Özellikle Şahintepe, Güvercintepe ve Altınşehir mahallelerimizde alt ve üst yapıda birçok yatırımlar yapıldı. İlçe halkımızın layık olduğu bir yerleşim yeri oluşturmak adına kentsel estetik ve tasarıma çok önem veriyoruz” dedi.


BİLGİEVLERİ GURURUMUZ

Kentsel tasarım ve estetiğin yanı sıra eğitim, sağlık ve kültürel alandaki yatırımlara da ağırlıklı olarak destek verildiğini belirten Başkan Uysal şunları kaydetti: “Özellikle gençler için eğitsel, kültürel ve sportif faaliyetlere yoğun destek sağlıyoruz. Öğrencilerimizin ücretsiz faydalanabildiği 7 tane bilgi evimiz var. Şu anda bilgi evlerimize kayıtlı 25 bin öğrencimiz bulunuyor. Böylelikle çocuklarımızı eğitirken, kötü alışkanlıklardan da uzak tutmayı hedefliyoruz.”


DÜNYA STANDARTLARINDA KÜLTÜR MERKEZİ

İlçenin kültürel faaliyetlerine verilen önemin her seferinde üzerinde önemle duran Başkan Uysal, “Kültürel faaliyetler, belediyemiz için en az şehircilik faaliyetleri kadar önemlidir. Kültür bir şehrin insanın en önemli dinamosudur” dedi. 1219 kişilik amfi salonu, 560 metrekare sahnesi, 100 kişilik simultane sistemi, işitme engelliler için LOOP sistemi ve 4 adet sanatçı dinlenme odasının bulunduğu merkez, adeta dünya standartlarında bir kültür kompleksi olarak öne çıkıyor.


'40 BİN KİŞİ AYNI ANDA İFTAR YAPTI'

Türkiye'nin en büyük kardeşlik sofrası Başakşehir Sular Vadisi'nde kuruldu. Bereket sofrasında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ak Parti Grup Başkan Vekili, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat Başakşehirliler ile iftar açtı. Her Ramazan ayında on binlerce mahalle sakinini, sokak iftarlarında bir araya getiren Başakşehir Belediyesi, bu sene de geleneği bozmadı, bereket sofralarının en büyüğünü Sular Vadisi'nde açtı. İftar alanı olan Sular Vadisi, erken saatlerden itibaren ilçe sakinleri tarafından doldurulmaya başladı. Ev sahipliğini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın yaptığı sokak iftarına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ak Parti Grup Başkan Vekili, Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Fatih Tuna, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri katıldı.

5 km'lik bir alanda kurulan Sular Vadisi Sokak İftarı dualar ile açıldı. Vatandaşlar Başakşehir Belediyesi'nin ikramı olan ambalajlı korunaklı kaplarda sunduğu üç çeşit sıcak yemek, iftariyelik ve tatlıdan oluşan menüsüyle iftarlarını yaptı.Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 40 bin kişiyi aynı sofrada buluşturan sokak iftarının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Başkan Uysal, “Sokak iftarlarımızın en geniş katılımlısını Sular Vadisi'nde gerçekleştiriyoruz. Geçen sene bu iftarımızı stat açılışımız dolayısı ile Fatih Terim Stadımızda gerçekleştirmiştik. Sokak iftarımızı geleneksel hala getireceğiz. 20 bin kişi ile başladığımız iftarımıza katılım her sene artarak 40 binlere ulaştı. Bu iftarımız Başakşehir'in diğer mahallelerine de örnek olsun. Sayıları yakıştırmıyoruz, elbette. Bu güzel kalabalık ile ne kadar övünsek yeridir. İlçemizin asıl güzelliği içerisinde oturan sizlerin güzelliğidir, komşuları ile kurduğu güzel ilişkilerdir. Başakşehirimiz tüm İstanbul'a örnek bir ilçe. Tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum." dedi.


KADINLARIN BULUŞMA NOKTASI: BAKMER

Kadınların toplumun inşasında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Başkan Mevlüt Uysal, “Kadınların çeşitli faaliyetlerle nefes alabilecekleri bir ortam oluşturmayı hedefledik ve Başakşehir Kadın Aktivite Merkezi(BAKMER)'ni hayata geçirdik. Çeşitli spor faaliyetlerinin hocalar eşliğinde ücretsiz olarak gerçekleştirildiği merkezde, sağlıklı yaşam seminerleri de yoğun talep görüyor. Açıldığı günden bu yana, 2,5 aylık bir sürede bin 500 Başakşehir'li kadının kayıt yaptırması da, bölgedeki ihtiyaçları ve talepleri doğru yakaladığımızın bir kanıtı” dedi.


İLK LIVING LAB BAŞAKŞEHİR'DE

Başakşehir Belediyesi'nin geliştirdiği projesi Living Lab (Yaşam Laborutuvarı) ile dünya genelinde az sayıda bulunan dikkat çekici bir merkeze sahip. Başkan Uysal, gurur verici bu projeden bahsederken ilk günkü heyecanı taşıyor: “Başakşehir Belediyesi'nin uzun süren altyapı çalışmaları sonrasında hayata geçirdiği merkez, kurumlar dışında fikri olup, yeterli kaynağı olmayan birey ve küçük işletmelere projelerini geliştirme imkanı sunuyor. Burada yine gençlerimizi ve profesyonel iş yaşantısındaki kişileri destekleyen kurslar ve seminerler de düzenleniyor.”


SOSYAL BELEDİYE FARKI

Başakşehir Belediyesi her yıl yapılan sosyal yardımları “Destek Kart”ta topluyor. İhtiyaç sahibi ve yoksul vatandaşlara verilen; anlaşmalı -ikamet ettiği mahalleye mümkün olduğunca en yakın yerlerde bulunan- alışveriş merkezlerinde geçerli, belediye tarafından nakit para yardımı yüklü bulunan bu kartlarla vatandaşlar istediğini alabiliyorlar. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yaptığı açıklamada: ”İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmek bizim görevimiz. Ama bunu incitmeden, kırmadan, yoksulluğunu hissettirmeden yapabilmek önemli. Bunun için arkadaşlarımız belediyemize bildirilen ihtiyaç sahibi hanede yaşayanların bilgi ve ihtiyaç durumlarına dair raporlama yaptılar. Yani Türkiye'de bir ilk olan Destek Kart'ın altında böyle yoğun bir çalışma var. Önceki yıllarda verilen yardım paketleri vatandaşları sınırlıyordu. Biz istedik ki vatandaş kendi seçimini yapsın. Her ay -veya ihtiyaç derecesine göre belirli aralıklarla- Destek Kart'ına para yükleyelim, vatandaş anlaşma yaptığımız marketlere gelsin, istediğini alsın istedik. Bu uygulamanın diğer belediyelere de örnek olacağını düşünüyorum” dedi.


'HALİL İBRAHİM SOFRASI'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başakşehirlilere hitaben yaptığı konuşmada, “Burada olmaktan çok mutluyum. Bugün Halil İbrahim Sofrası gibi bir sofrada bir araya geldik. Her farklılığımızla bu sofrada buluşuyoruz. Rabbim birliğimizi güçlendirsin. Ramazan bir muhasebe ayı. Komşularımızın hepsinde sorunlar var. Hepimizin Türkiye'yi nasıl yücelteceğini düşünmesi gerekiyor. Halil İbrahim soframız daha da zenginleşsin” dedi.


Yenişafak



Geri Dön