24 / 04 / 2024

Yeni Ünye Devlet Hastanesi Mayıs'ta teslim edilecek!

Yeni Ünye Devlet Hastanesi Mayıs'ta teslim edilecek!

2010 yılında yapımına başlanan Yeni Ünye Devlet Hastanesi'nin yarım kalan kısmı hızla tamamlanıyor. Bitirilmesi için 100 gün süre verilen hastane, müteahhit firma tarafından Mayıs ayı ortasında teslim edilmesi planlanıyor.



Toplu Konut İdaresi(TOKİ) Başkanlığı tarafından 2010 yılında yapımına başlanan 300 yataklı yeni Ünye Devlet Hastanesi tamamlanma aşamasına geldi. İki ayrı müteahhit firmanın tamamlayamadığı ve yarım bıraktığı hastane inşaatını son olarak Karakoç İnşaat, 1,5 ay önce yapılan ihale ile inşaatın yapımını üstlenerek hızlı bir şekilde çalışmaları sürdürüyor. 


Mayıs Ayı Ortasında Biter Karadeniz'in en büyük devlet hastanelerinden biri olma özelliğini taşıyan, sadece Ünye'ye değil bölgeye sağlık hizmeti verecek şekilde tasarlanan ancak yarım kalan yeni Ünye Devlet Hastanesi'nin kalan kısmının tamamlanarak hizmete açılması için artık gün sayılıyor.

 

Yeni Ünye Devlet Hastanesinin tamamlanması için açılan ihaleyi kazanarak yaklaşık 1,5 ay önce çalışmaların yeniden başladığı hastanede 200 kişilik ekiple aralıksız çalışmalarını sürdüren Karakoç İnşaat, hastaneyi tamamlanması için verilen 100 günlük süreden daha erken bir tarihte teslim edeceklerini belirtiyorlar.

 

Karakoç İnşaat Proje Müdürü Bilal Karakoç ve Şantiye Şefi Ali Altun, Taklaşık 1,5 ay önce yapılan ihalenin ardından hastaneye gelerek çalışmaları başlattık. Ünye için hayati önem taşıyan hastanede çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 

200 kişilik ekibimizle gece gündüz yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Hastane inşaatında çevre düzenleme ve peyzaj çalışmasının tamamlandı. Her alanda ekiplerimiz çalışıyor. Çünkü tüm inşaat kalemlerinde eksikler var. 


Hatta tamamlanmış alanlarda dahi çalışmayan sistemler bulunuyor, fayanstan, asansöre, elektrik tesisatından su ve kalorifer tesisatına tümüyle elden geçiriliyor. 

Bitirilmesi için verilen 100 günlük süreden önce hastane mayıs ayı ortasında tamamlanarak geçici kabul işlemlerini başlatmayı planlıyoruz" dediler. 

Doğalgaz Taııkı Sorun Oldu Hastanenin doğalgazla ısıtılacak şekilde projelendirildiğini ifade eden yetkililer, "Doğalgaz boru hattı gelene kadar doğalgaz tankı kurularak sorunun bu şekilde aşılması planlanmış. Bizde bu tankın kurulması için yetkili firmalarla irtibata geçtik. 

Yönetmelik gereği doğalgaz sistemini bölgedeki firmaların kurması gerekiyor. Ancak her nedense firmalar bu sistemi buraya kurmaya yanaşmıyor. Şu anda en büyük sorunumuz doğalgaz tankının kurulması. 


İnşallah bu sorunu da süresi içinde aşarız" dediler. 

14 Ameliyathane, 50 ktakli Yoğun Bakım Eski SSK Hastanesi arazisinde 2010 yılında yapımına başlanan yeni Ünye Devlet Hastanesi'nin toplam alanı 110.000 m2. 

9 katlı yeni devlet hastanesi, mimarisi, yatak kapasitesi ve donanımıyia 5 yıldızlı hastane olma özelliği taşıyor. Yeni Ünye Devlet Hastanesi'nin 300 yatak kapasitesi, 14 ameliyathanesi var. 100 tane 2 kişilik, 100'de tek kişilik olmak üzere 200 odası olan, toplamda 300 yataklı olarak tasarlanan hastanenin yatak sayısı ilave yatak ve acil servis ile birlikte 500'e kadar çıkabiliyor. Hastanede 50 yatak yoğun bakım ünitesi ve 22 yatak diyaliz merkezi olacak. 10 genel amaçlı, 6 cerrahi, 6 pediatri toplam 65 poliklinik hizmeti verilecek Merkezi radyo yayını ve internet gibi hizmetlerinde sunulacağı odalarda duş bulunuyor. 

Odaların 5 tanesi ise süit oda olarak tasarlanmış durumda. Hastanede 500 araçlık 2 de otopark yer alıyor. 


Ünye Haber Gazetesi


Geri Dön