24 / 04 / 2024

Yeni yıl gayrimenkulde lansman yılı olacak!

Yeni yıl gayrimenkulde lansman yılı olacak!

Markalı konut üreticileri, 2015'te yapacakları yeni lansmanlarla sektörü hareketlendirecek. 20 markalı konut üreticinin yapacağı yeni proje lansmanı 50'yi bulacak. 22 proje 15 milyon TL'yi buluyor.



Geçtiğimiz eylül ayıyla birlikte yeniden hareketlenen gayrimenkul sektöründe yeni konut projelerinin lansmanları dur durak bilmedi. 2014'ün son 2 ayında Tahincioğlu'ndan Sinpaş'a kadar birçok büyük konut üreticisi yeni konut projelerinin lansmanını yaptı. 2015'te yeni satışa çıkacak 22 farklı projede 23 binden fazla daire bulunuyor. 


2015'in ilk çeyreğinde lansmanı yapılması beklenen projelerden biri de Tahincioğlu Holding'in Veliefendi Hipodromunun arkasındaki alanda yapacağı gayrimenkul yatırımı olacak. 


Nidapark Deniz Atı Projesi'nin inşasına 2015'te başlanacak. Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Üzcan Tahincioğlu, "2015'te biri Zeytinbumu diğeri Çengelköy'de olmak üzere 2 yeni lansman planladık" dedi. 


Sektör hareketli 


Yılın ilk çeyreğinde satışa çıkacak bir başka önemli proje de Polat Holding'in iştiraki Piyalepaşa Gayrimenkul'un İstanbul Beyoğlu'nun Piyalepaşa semtinde yaptığı ve aynı adı taşıyan projesi olacak. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, "Türkiye'de özel sektör tarafından gerçekleştirilecek en büyük kentsel dönüşüm projesine imza atıyoruz" diye konuştu. 


900 konutun bulunacağı Piyalepaşa projesi 400 milyon dolara mal olacak. 

Güneşli'de Tri G projesini gerçekleştiren Mar Yapı, yeni yılda Küçükçekmece'deki eski Oerlikon fabrikasında yürüttüğü projenin lansmanını yapacak. Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, "2015'te 3 projemizin daha lansmanını yapmayı planlıyoruz" dedi. Mar Yapı'nın diğer 2 projesi ise Bodrum'da olacak. 


Proje bereketi 


2015'te markalı konut üreticilerinin genelde 2 ila 3 arasında yeni lansman yapma hedefi bulunuyor. Ancak daha fazla lansman planlayanlar da var. Bunlardan biri de bu yıl iki lansman gerçekleştiren Ferko İnşaat. Levent'te Ferkosignature ofis projesine başlayan şirketin hedefi 2015'te 5 yeni proje lansmanı yapmak. Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, "Göktürk, Kâğıthane ve Levent bölgesinde 5 yeni projenin lansmanını yapmayı planlıyoruz" dedi.

 

2014'te Ana Cadde, 540/4 Parsel, Seyran Şehir ve Park Mavera olmak üzere 4 projenin lansmanını yaptıklarını söyleyen Makro Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan da 2015'te iki yeni proje lansmanı daha yapacaklarını açıkladı. Makro'nun yeni projeleri yine Başakşehir ve Kayaşehir'de olacak. Ekşioğlu Group İmsa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi İslam Ekşi de önümüzdeki dönemde Maltepe, Kartal ve Pendik bölgelerinde başlamayı planladıkları 3 projeleri olduğunu ifade etti. 3 projede toplam 610 konut yer alacak ve projelerin toplam yatırım maliyeti 270 milyon TL'yi bulacak. Son dönemde lansman yapmayan inşaat şirketleri de yeni yılda yeni lansmanlar yapacak. 2013 ve 2014'te lansman yapmadıklarını söyleyen Cihan İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Engin Ayaz da "2015'te ilk etapta Şubat arasında Avrupark projemizin lansmanı olacak" diye konuştu.


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu: "Lansman yılımız olacak" 


"2015'te İstanbul'da inşaatı ve satışı devam eden 'SeaPearl Ataköy' projemizin yanı sıra gerek yurt içinde gerekse yurtdışında yeni projeler hayata geçireceğiz. Ankara'nın en değerli bölgelerinde 2 karma projenin inşaatına başlayacağız. Bunlardan ilki Oran'da diğeri ise Yıldızevler'de bulunacak. Yeni projelerin lansmanlarını önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde yapmayı planlanıyoruz. Türkiye dışında ise Cezayir'de 5 bin konutun inşaatına başlıyoruz. İran'da 20 bin konut tesliminden sonra ilaveten 35 bin konut teslimini de 2015 yılı sonunda yapmayı hedefliyoruz." 


İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan: 6 yeni proje 1 milyar lira yatırım 


"Önümüzdeki dönemde 6 yeni proje açıklayacağız. 

Henüz lansmanını yapmadığımız projelerimiz Halkalı, Atakent, Haramidere, 4. Levent ve Kartal'da olacak. Bizim için stratejik açıdan önemli olan bu bölgelerde büyümek istiyoruz." "Önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz 6 yeni proje için 1 milyar TL yatırım yapacağız. Artık yeni projelerimizin satışı için lansman yapmıyoruz. Yeni projelerimizi herkese duyurmadan önce portföyümüzdeki yatırımcılarımıza ön satış yaparak yeni projelerimize başlıyoruz." 


Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemar: 'Sırada Bomonti ve Oran var' dedi. 


"Sinpaş'ın 40'ıncı yılına girdiği 2014'ü verimlilik ve lansmanlar yılı olarak kutladık. 2015'te yeni projelerimizi lanse etmeye devam edeceğiz. Uzun süredir beklenen İstanbul Bomonti'deki projemizin satışına başlayıp lansmanı yapacağız." 


2015 SATIŞ HEDEFİ 


"Ankara'nın merkezi Oran'da yepyeni projelerimizle Ankaralıları buluşturacağız. 2015 bizim için bu yıl ektiğimiz tohumların hasadını toplayacağımız bir yıl olacak. 

2015'te konut satış adedimizin bin 500'ü aşacağını öngörüyoruz." 


Posta



Geri Dön