29 / 03 / 2024

Yenibosna'daki istwest'de Cem Boyner hassasiyeti!

Yenibosna'daki istwest'de Cem Boyner hassasiyeti!

Boyner Holding'in temellerinin atıldığı Yenibosna'daki Altınyıldız Fabrikası'nın yer aldığı 70 dönümlük arsada 931 konutluk proje geliştirilecek. Cem Boyner, kendileri için bu arazinin önemli olduğunu söyledi



Boyner Holding'in temellerinin atıldığı Yenibosna'daki Altınyıldız Fabrikası'nın yer aldığı 70 dönümlük arsada 931 konutluk proje geliştirilecek. Cem Boyner, kendileri için önemli olan bu arazide gerçekleştirilecek projede perakendecilikten gelen koşulsuz müşteri mutluluğunu merkeze aldıklarını kaydetti.

Boyner Holding'in, kuruluşlarının temellerini 1970'li yıllarda attığı Yenibosna'daki Altınyıldız Fabrikası'nın arsası, bugün yeni bir kent yaşamının temellerinin atıldığı bir proje olarak ortaya çıkıyor. İstanbul Basın Ekspres Yolu üzerindeki 70 dönümlük arsada 931 konutluk proje geliştirilmesi için Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner'i ikna eden isim ise Fer Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova oldu. Arsada geliştirilecek olan projede Boyner'in istek ve düşünceleri doğrudan etkili oldu.
Şu anda Fer Yapı ve Boyner Holding ortaklığında ilerleyen ve ismi istwest, 70 dönümlük arsa üzerinde 218 bin metrekarelik inşaat olarak tasarlandı. Satılabilir alanı 126 bin metrekare olarak planlanan ve iki yıl sonra teslim edilecek olan istwest'in her iki kuruluşa maliyeti ise 150 milyon dolar. 931 konut olarak projelendirilen ve stüdyo daireden 5+1'e kadar farklı konut seçeneklerinin yer aldığı çalışmada metrakare fiyatları ise 2 bin 800 TL ile 3 bin 689 TL aralığında belirlendi. Projede 17 bin meterkarelik ticari alan da bulunacak.

CEM BOYNER:
Koşulsuz müşteri memnuniyetini buraya taşımak istedik
1970lı yıllarda Yenibosnada Altınyıldız Fabrikasının kurulduğu dönemde çevrede kurtların dolaştığını belirten Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, projenin arazisinin kendileri için önem taşıdığına dikkat çekti. Yola çıkarken perakendecilikten gelen koşulsuz müşteri mutluluğunu bu projeye taşımak istediklerini, bu yüzden birçok görüşmeden sonuç alınamadığını vurgulayan Boyner, Altınyıldız arazisinin üzerinde hiç tanımadıkları bir konuda iş yapmaya pek niyetleri olmadığını, ancak, Fer Yapının yaklaşımları ile bu kanaatlerinin değiştiğini kaydetti.
Projenin kgulanma aşamasında kendilerinin de yer aldığını belirten Boyner, şöyle konuştu: Burada kuracağımız back-up hizmet ağıyla istediğiniz her türlü hizmeti alabileceksiniz. Bu sadece düğmeye basın, istediğiniz gelsin hizmeti olmayacak. Çocuk bakımından evcil hayvanların gezdirilmesine kadar birçok konuda hizmet bulabileceksiniz, yaşamı hissedeceksiniz. Bölgede diğer projelere baktığımızda bu kadar yeşile önem veren bir proje olmadığını gördük. Birde arazinin tam karşısındaki Starcity AVM ile sinerji içinde olan ve çevreden soyutlanmaya bir proje geliştirilmesini istedik. Burası tüm kentin kullandığı, sınırlarla şehirden kopmayan bir site olacak.


RAMADAN KUMOVA:
İstek ve çekincelerini merkeze aldık
Feryapı Yönetim Kurulu Üyesi Ramadan Kumova ise, arazinin kendileri için bir prestij kaynağı olduğunu belirterek Cem Boynerin istek ve çekincelerini merkeze alarak proje geliştirdiklerine vurgu yaptı. Görüşmeler sırasında Cem Boynerin araziyi çok sevdiğini fark ettiğini belirten Kumova, Cem Bey ile Boğaziçi Üniversitesinden tanışırız. Bu arazi için görüşmeler başladıktan sonra birlikte yol aldık. Belirttiği gibi siteyi ticari alanların yanı sıra birçok kesime de hitap edecek şekilde geliştirdik. Üniversite öğrencileri, havalimanı merkezli yaşayanlar ve Anadoludan geldikten sonra havalimanına yakın bir noktada konutu olmasını isteyenlere hitap ettik. Aileleri de unutmadık. Küçük konutların ve çevresindeki yaşam alanlarının bolluğuyla birlikte yaşlılar içinde sessiz ve sakin köşeler kurguladık diye konuştu.

MİMARI BÜNYAMİN DERMAN OLDU
Mimar Bünyamin Derman'ın "keyifli, ailelerin ve gençlerin birlikte yaşayabileceği, çevresiyle bütünleşik bir konsept" sözleriyle tanımladığı istwest ana hatlarıyla şu rakamlarla ortaya çıkarıldı:

Yatırım maliyeti 150.000.000 dolar
Arsa büyüklüğü 70 dönüm
İnşaat alanı 218.000 metrekare
Satılabilir alan 126.000 metrekare
Konut sayısı 931
Konut tipleri 1+1'den 5+1'e kadar farklı seçenekler
Metrekare fiyatları 2.800 - 3.689 TL


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön