28 / 03 / 2024

Yenicekent İletim Kanalı Projesi 26 Aralık'ta tamamlanacak!

Yenicekent İletim Kanalı Projesi 26 Aralık'ta tamamlanacak!

Yenicekent İletim Kanalı Projesi 26 Aralık'ta tamamlanacak. Denizli'de Pamukkale, Sarayköy ve Buldan ovalarını su ile buluşturacak Yenicekent İletim Kanalı Projesi'nin tünel kazı çalışmalarının 26 Aralık'ta tamamlanacağı bildirildi.



Denizli'de, Pamukkale, Sarayköy ve Buldan ovalarını su ile buluşturacak Yenicekent İletim Kanalı Projesi'nin tünel kazı çalışmalarının 26 Aralık'ta tamamlanarak yıllık yaklaşık 75 milyon 760 bin kilowatt saat enerji üretebilecek Yenicekent HES projesinin de yapılmasına da olanak sağlanacağı bildirildi.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, Yenicekent İletim Kanalı Projesi'nin bittiğinde Denizli'de 153 bin 620 dekar arazinin suya kavuşacağı belirtilerek, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 15 bin 248 metre uzunluğundaki projenin 26 Aralık 2014’ te tamamlanmasının planlandığı bildirildi.


Kanalın işletmeye alınmasıyla her yıl yaklaşık 3 milyon lira enerji bedeli harcayan Mahmudiye Pompa İstasyonu'nun devreden çıkarılacağının kaydedildiği açıklamada "Böylece çiftçilerimizin ödemiş olduğu sulama ücreti üçte bire düşecek. Halihazırda pompajla sulanan yaklaşık 105 bin 560 dekar tarım arazisi cazibeli sulamaya kavuşacak. İlaveten Buldan ve Karakıran ovalarındaki tarım arazileri suyla buluşacak. Ayrıca yıllık yaklaşık 75 milyon 760 bin kilowatt saat enerji üretebilecek Yenicekent HES projesinin de yapılmasına da olanak sağlanacak" denildi.


AA


Geri Dön