25 / 04 / 2024

Yenikapı miting alanı projesi onay bekliyor!

 Yenikapı miting alanı projesi onay bekliyor!

Büyükşehir Belediyesi Yenikapı'ya denizi doldurarak 1 milyon kişilik miting alanı yapacak ve alanın altına 2.5 milyon nüfusun atık suyunun arıtılacağı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi kuracak





İstanbul büyük Şehir Belediyesi'nin denizi doldurularak yaratılacak 1 milyon kişilik yeni meydanın altına, 2.5 milyon nüfusun atık suyunun arıtılacağı İleri Biyolojik Arıtma Tesisi kurulacak. Miting, konser, festival ve fuarlara evsehipliği yapacak olan Yenikapı Meydanı’nda 2 bin 200 otomobil, 760 otobüs park edebilecek.


Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başlamak için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan son onayı bekliyor. Denizyolu, karayolu, metro, hafif raylı sistemler, havaalanı bağlantısıyla toplanmanın ve dağılmanın hızlı ve konforlu olacağı düşünülen Yenikapı Meydanı İstanbul’un yeni gösteri alanı olacak.  Yeni alanda engelliler ve yaşlılar içinde her türlü konfor düşünüldü. Meydanın bitirilmesiyle İstanbul’daki bütün büyük mitingler ve gösteriler burada olacak. İstanbul trafiği bu etkinlikler nedeniyle olumsuz etkilenmeyecek.


Geri Dön