29 / 03 / 2024

Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı güzergahı belli oldu! İşte istasyonlar!

Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı güzergahı belli oldu! İşte istasyonlar!

Yaklaşık 1.7 milyar TL'ye mal olacak Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı istasyonları belli oldu. Yenikapı - Sefaköy Metro Hattı projesi 13,95 kilometre uzunluğunda olacak...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Müdürlüğü tarafından planlanan Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı projesi için düğmeye basıldı. Yaklaşık 1.7 milyar TL'ye mal olacak Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı  projesi 13,95 kilometre uzunluğunda olacak.



10 istasyon belirlendi


Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı'nın başlangıcı, mevcut Hacıosman-Yenikapı Metro Hattı'nın devamı olacak. Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı'nın ilk durağı Yenikapı metro istasyonu olacak. 10 istasyondan oluşan Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı  projesi Sefaköy durağında son bulacak.



Hangi ilçelerden geçecek?


Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı projesi Fatih, Zeytinburnu, Bakırköy, Bahçelievler ve Küçükçekmece ilçelerinden geçecek. Yenikapı – Sefaköy Metro Hattı, metrobüs hattına, deniz otobüsüne ve 5 ayrı raylı hatta entegre olacak şekilde planlandı.



Yenikapı-Sefaköy Metrosunun ilk durağı olan Yenikapı istasyonu, Avrupa yakasındaki en önemli transfer merkezi olarak, toplu taşıma araçlarıyla, Marmarayla, Deniz Otobüsüyle ve Havalimanı Metrosuyla (M1) entegrasyonun sağlandığı bir nokta.


Önemli transfer merkezlerinden bir diğeri ise hattın Bakırköy durağıdır. Bu istasyonda İdo- Kirazlı Metrosu(M3-B), Yenikapı-Havalimanı Metrosu ve Söğütlüçeşme-Tüyap Metrobüs Hattıyla entegrasyon sağlanacak. 


Bir diğer transfer merkezi ise hattın Çobançeşme istasyonunda yer alıyor. Bu istasyonda ise M3 hattının uzatması olarak yapılması planlanan Ataköy-İkitelli Metrosuyla(M3-A Uzatma) entegrasyon sağlanacak. Son istasyon olarak yapılacak olan Sefaköy İstasyonunda yine metrobüs hattıyla bir entegrasyon planlanıyor.


Yenikapı – Sefaköy Raylı Toplu Taşıma Sistemi 13.95 kilometre uzunluğunda birbirine paralel geliş ve gidiş tünellerinden oluşuyor.



Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı istasyonları;


– Yenikapı 

– Kocamustafapaşa

– Silivrikapı

– Zeytinburnu

– Osmaniye

– Adnan Menderes

– Siyavuşpaşa

– Zafer

– Çobançeşme

– Sefaköy



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com



Geri Dön