27 / 04 / 2024

Yeniköy kıyısındaki yalıların değeri 2 milyar dolar!

Yeniköy kıyısındaki yalıların değeri 2 milyar dolar!

İstanbul Boğazı tabii güzellikleri kadar paha biçilmez yalılarıyla da tanınıyor



Son yıllarda herkes Dubai'den gayrimenkul almaya çalışırken, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar dudak uçuklatan fiyatlarıyla sessiz sedasız el değiştiriyor. Dünyanın en değerli arazilerinin bulunduğu Boğaz sahillerindeki yalılar, milyon dolarlık fiyatlarıyla dünyanın en pahalı konutlarını geride bırakıyor. Boğaz'ın sadece 1 kilometrelik alanında bulunan Yeniköy kıyısındaki yalıların değeri 2 milyar doları buluyor. Eski başbakanlardan Tansu Çiller'in yalısının da olduğu bölgedeki en ucuz konutun fiyatı 15 milyon dolardan başlıyor. Boğaz'daki emlakçılar bu yalıların değerlerinin sır gibi saklandığını belirtirken, "Sürekli el değiştirme oluyor. Ama bunları çoğunlukla biz dahi pek bilmiyoruz. Buradaki alışverişler peşin parayla yapılıyor. Fiyatlar pazarlıkla belirleniyor" diyor.

En pahalı 10 yalı
Hasip Paşa Yalısı: 160 milyon dolar Muhsinzade Yalısı: 155 milyon dolar Fethi Ahmet Paşa Yalısı: 150 milyon dolar Tophane Müşiri Zeki Paşa: 125 milyon dolar Kıbrıslı Yalısı: 120 milyon dolar Tahsin Bey Yalısı: 115 milyon dolar Kont Ostrorog Yalısı: 105 milyon dolar Erbilgin Yalısı: 100 milyon dolar Zarif Mustafa Paşa Yalısı: 85 milyon dolar Nuri Paşa Yalısı: 80 milyon dolar

Kiraları bile 5 bin dolar
Yalı fiyatları Boğaziçi'nde 5 milyon TL ile 170 milyon TL arasında değişiyor. Yalı dairelerinin fiyatları ise 650 bin dolardan başlayıp, 17 milyon TL'ye kadar ulaşıyor. Yalı dairelerinin kiraları ise 5 bin dolar civarında olurken, bu rakam yol yalı dairelerinde 2.5 bin dolara kadar inebiliyor.

Krediyle yalı alan yok
Emlak uzmanları, Boğaz'daki yalıların değerini belirlemenin zor olduğunu, çünkü her birinin dünyada eşinin daha bulunmadığını vurguluyor. Yalı satışlarında ise banka kredisi değil, peşin para kullanıldığı belirtiliyor.
Takvim


Geri Dön