18 / 04 / 2024

Yenilenebilir enerji teknisyeni yetiştirilecek!

Yenilenebilir enerji teknisyeni yetiştirilecek!

Türkiye, Portekiz, Fransa ve İtalya ortaklığında AB' nin Leonardo Da Vinci hibe programı tarafından fonlanan yenilenebilir enerji konusunda teknisyen yetiştirme programı Karabük Üniversitesinde start alacak...



Karabük Üniversitesi'nin Avrupa Birliği'nde (AB) geçerli sertifikalı Yenilenebilir Enerji Teknisyeni Yetiştirme Programı bugün başlayacak. Türkiye, Portekiz, Fransa ve İtalya ortaklığında AB'nin Leonardo Da Vinci hibe programı tarafından fonlanan yenilenebilir enerji konusunda teknisyen yetiştirme programı Karabük Üniversitesinde start alacak. 


Proje sorumlusu ve içerik belirleme uzmanı Selman Çağman, yaptığı açıklamada. eğitimde kullanılacak modüllerin Fransız yenilenebilir enerji uzmanları Mickael Schvveres ve Jay Hudnall tarafından geliştirildiğini ve kendisi tarafından Fransızcadan çevrildiğini söyledi. 


Eğitim sonunda verilecek sertifikanın Avrupa Yeterlilikler Çerçevesine (EQF) uygun, ulusal mesleki yeterlilik sistemine kayıtlı ve tanınan bir belge olduğunu belirten Çağman, programın yeşil bina. biyokaynaklı materyaller, enerjetik dönüşüm, rüzgar türbin atölyesi konularını içereceğini aktardı. Eğitime katılan 27 kişiye AB'de geçerliliği olan yenilenebilir enerji teknisyenliği sertifikası verilecek ve katılımcılar "Elektrik Mühendisliği". "Rüzgar Türbin Teknisyenliği" ve "Termal Enerji Teknisyenliği" alanlarında uzmanlaşacak.


Ankara Başkent 


Geri Dön