23 / 04 / 2024

Yenilenen Zafer Çarşısı faaliyete geçti!

Yenilenen Zafer Çarşısı faaliyete geçti!

Ankara'nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. Çarşı engelliler için de düzenlendi.



Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yenileme çalışmaları sırasında Çarşı, depreme dayanıklı hale getirildi, dekoratif aydınlatma üniteleriyle donatıldı, zeminler mermerle döşendi. 

Havalandırma, klima, kamera, seslendirme ve yangın sistemlerinin yenilendiği Çarşı'nın girişine yürüyen merpen yapıldı. Engelliler için de engelli rampaları ve asansörleri monte edildi. 


DEV SERGİ SALONU HAZIR


Geçmiş dönemlerde birçok sanatçının veya kurumun eserlerinin sergilendiği sergi salonu da büyütülerek yenilendi. Yönetim birimiyle birlikte 1060 metrekare dev alandan oluşan sergi salonu, önümüzdeki günlerde yeniden organizasyonlara ve renkli sergilere ev sahipliği yapacak. Mescit, tuvaletler ve kafeterya bölümlerinin bulunduğu Zafer Çarşısı'nın dışarıdaki kısmı da düzenlenerek, 3 bin 750 metrekarelik bir meydan kazanıldı. Kitabevlerinin, kırtasiyelerin yoğunlukta olduğu Zafer Çarşısı'nda 45 dükkan bulunuyor. Kitapçıların yanı sıra tuhafiyecilerin ve ayakkabıcıların faaliyet gösterdiği Çarşı'da yağlı boya ve karakalem sanatçıları da yer alıyor.


Anadolu



Haber Anayurt gazetesinde şöyle yer aldı;


Yenilenen "Zafer Çarşısı" faaliyete geçti 


Başkent' in en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı.Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yenileme çalışmalan sırasında Çarşı, depreme dayanıklı hale getirildi, dekoratif aydınlatma üniteleriyle donatıldı, /eminler mermerle döşendi. Havalandırma, klima, kamera, seslendirme ve yangın sistemlerinin yenilendiği Çarşı'nın girişine yürüyen merdiven yapıldı. Engelliler için de engelli rampaları ve asansörleri monte edildi.


Anayurt



Haber Başkent gazetesinde şöyle yer aldı;


Yenilenen Zafer Çarşısı yeniden hizmette!


Ankara'nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. 


Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yenileme çalışmaları sırasında Çarşı, depreme dayanıklı hale getirildi, dekoratif aydınlatma üniteleriyle donatıldı, zeminler mermerle döşendi. Havalandırma, klima, kamera, seslendirme ve yangın sistemlerinin yenilendiği Çarşının girişine yürüyen merdiven yapıldı. Engelliler için de engelli rampaları ve asansörleri monte edildi. 


Geçmiş dönemlerde birçok sanatçının veya kurumun eserlerinin sergilendiği sergi salonu da büyütülerek yenilendi. 


Yönetim birimiyle birlikte 1060 metrekare dev alandan oluşan sergi salonu, önümüzdeki günlerde yeniden organizasyonlara ve renkli sergilere ev sahipliği yapacak. 

Mescit, tuvaletler ve kafeterya bölümlerinin bulunduğu Zafer Çarşısı'nın dışarıdaki kısmı da düzenlenerek, 3 bin 750 metrekarelik bir meydan kazanıldı. 

Kitabevlerinin. kırtasiyelerin yoğunlukta olduğu Zafer Çarşısı'nda 45 dükkan bulunuyor. 

Kitapçıların yanı sııa tuhafiyecilerin ve ayakkabıcıların faaliyet gösterdiği Çarşı'da yağlı boya ve karakalem sanatçıları da yer alıyor.


Başkent


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Başkentin en önemli simgelerinden olan "Zafer Çarşısı", Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yenileme çalışmaları sırasında çarşı, depreme dayanıklı hale getirildi, dekoratif aydınlatma üniteleriyle donatıldı, zeminler mermerle döşendi. Havalandırma, klima, kamera, seslendirme ve yangın sistemlerinin yenilendiği çarşının girişine yürüyen merdiven yapıldı. Engelliler için de engelli rampaları ve asansörleri monte edildi. Sergi salonu da büyütülerek yenilendi. Çarşının dışarıdaki kısmı da düzenlenerek Kızılay'a 3 bin 750 metrekarelik yeni bir meydan kazandırıldı. 


Sabah


Geri Dön