18 / 04 / 2024

Yenimahalle Ankara'nın modern yüzü oluyor!

Yenimahalle Ankara'nın modern yüzü oluyor!

Başkent'in bir zamanlar en müstesna semtlerinden olan Yenimahalle, 1990' lı yıllarda kaybettiği bu özelliğini, yeni Başbakanlık binası ve Ankapark projesine ev sahipliği yaparak yeniden yakaladı.



1940'lı yılların sonlarında kurulan Yenimahalle, iki katlı, bahçeli müstakil evleriyle ünlendi. Memurlara satılan ucuz arsalar üzerine , Emlak Bankası kredileri ile yaptırılan rengarenk evler, kısa sürede Yenimahalle'yi Bahçelievler ile birlikte Ankara'nın en ayrıcalıklı semtine dönüştürdü. Yenimahalle, 1990'li yıllara kadar koruduğu bu özelliğini, Oran, Ümitköy, Çukurambar gibi kentin yeni gelişen semtlerine bıraktı. Müstakil evler bir bir yıkılırken yerlerini sıradan apartman daireleri aldı. 


Başkent'in kalbi konumundaki Kızılay ve Ulus'un yanı başında olmasının yanı sıra, Ostim, Gimat Anadolu Bulvarı, İstanbul Yolu gibi en önemli ticaret merkezlerini bünyesinde barındıran Yenimahalle'nin eski günlerine dönmesi uzun sürmedi. Özellikle yeni Başbakanlık binasının yeri olarak Yenimahalle'nin tercih edilmesi, ilçenin önemini eskisinden de fazla artırdı. 


Yenimahalle'ye değer katacak bir başka proje de Ankapark olacak. Büyükşehir Belediyesi, kentte turizm patlaması yaşatması beklenen Ankapark'ı hizmete açmak için var gücüyle çalışmalarını sürdürüyor, istanbul yolu üzerinde 2 milyon 100 bin metrekarelik arazide inşası süren Ankapark'ı Başkentliler de heyecan içinde bekliyor. 


MARKA PROJELER 


Yenimahalle'deki değişim, konut sektörüne de yansıdı. Markalı konut üreticileri, yeni projeleri için marka değeri artan Yenimahalle'yi tercih ederken, ardı ardına projeler yükselmeye başladı. Bu projelerden biri Marka Evleri. Marka Evleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı M. Yılmaz Kılıç, 23 bin metrekarelik alanda inşa edilen Marka Evleri'yle, Yenimahalle'nin asla unutulmayacak mahalle kültürünü yaşatmayı hedeflediklerini söyledi. Yenimahalle'ye değer katacak bir başka konut projesini de YDA İnşaat başlattı. 135 bin metrekarelik alanda bin 855 konutluk Park Avenue projesine başlayan YDA İnşaat, projenin 90 bin metrekarelik bölümünü peyzaja ayırdı. 


Habertürk Ankara


Geri Dön