23 / 04 / 2024

Yenimahalle Belediyesi vatandaşları SMS ile bilgilendirmeye başladı!

Yenimahalle Belediyesi vatandaşları SMS ile bilgilendirmeye başladı!

S-Belediye, E-Belediye, E-İmar hizmetleri vatandaşa, işlerini belediye gelmeden halletme kolaylığı sağlarken Yenimahalle Belediyesi'nin mobil belediyecilik uygulaması Akos Cep ile Yenimahalleliler, belediye ile ilgili haberleri takip edebiliyor.



Teknolojinin sunduğu bütün olanakları kullanan Yenimahalle Belediyesi, vatandaşa hızlı ve rahat bir hizmet ağı sunuyor. S-Belediye, E-Belediye, E-İmar hizmetleri vatandaşa, işlerini belediye gelmeden halletme kolaylığı sağlarken Yenimahalle Belediyesinin mobil belediyecilik uygulaması Akos Cep ile Yenimahalleliler, belediye ile ilgili haberleri, projeleri, etkinlikleri takip edebiliyor. 


Yenimahalle Belediyesi'nin girişinde vatandaşları 5 yıldızlı bir resepsiyon karşılıyor. Tek noktada toplanan belediye hizmetlerinin, güler yüzlü ve konusunda uzman personeller aracılığıyla hızlı bir şekilde gerçekleştiği resepsiyon servisi, paylaşan, katılan, denetleyen, şeffaf, uygar bir belediyecilik hizmeti veriyor. Belediye birimlerine ait evrak kayıt işlemleri, istek, şikayet başvurularının alındığı merkez, ayrıca vatandaşı ilgili birimlere yönlendirerek gereksiz vakit kayıplarını engelliyor. 


HİZMETTE SMS DÖNEMİ 

S-Belediye hizmeti ise vatandaşa belediyeye gelmeden vergi borçlarını öğrenebilme imkanı sunuyor. Vergi mükellefleri, bulundukları yerden cep telefonu ile 3172'ye kısa mesaj göndererek belediyeye ait emlak, çevre temizlik vergilerini sorgulayabiliyor. 


Vergi borcunu öğrenen vatandaşlar, anlaşmalı bankalar olan İng Bank, Vakıf Bank, Yapı Kredi, Halk Bankası, Deniz Bank, Akbank, TEB ve Şeker Bank aracılığıyla borçlarını, taksitlendirerek ödeyebiliyor. 


Bir tıkla hizmetin adı E-Belediye Yine E-Belediye üe Yenimahalle Belediyesi, vatandaşa birçok hizmeti bilgisayar aracılığıyla gerçekleştirme imkanı sunuyor. 

Sicü arama, arsa rayiç değer sorgusu, inşaat maliyet bedelleri, evrak takip işlemleri, encümen kararları, bügi edinme, istek, şikayet gibi birçok işlem E-Belediye sayesinde belediyeye gelmeden yapılabiliyor. 


İMAR DURUMU E-İMAR'DA 

Vatandaşa kolaylık sağlayan bir başka uygulama da E-İmar uygulaması. E-İmar ile vatandaşlar, belediyeye gelmeden bilgi amaçlı imar durumu verilerine ulaşabiliyor. Ayrıca Kent Rehberi, tüm vatandaşlara Kent Bilgi Sistemi'ndeki verilere dinamik ve interaktif erişim olanağı sunuyor. Bunların dışında Yenimahalle Belediyesi'nin mobil belediyecilik uygulaması Akos Cep'le birçok işlem telefona indirilen uygulama ile yapılabiliyor. Borç sorgulama, borç ödeme, rayiç değer, sicil numarası sorgulama işlemlerinin yanı sıra Çek Gönder uygulaması ile vatandaş şikayetlerini, cep telefonlarından çektikleri fotoğraflar aracılığıyla anında belediyeye üretebiliyor. 


ARŞİVDE DİJİTAL DÖNEM 

Yenimahalle Belediyesi, yaklaşık 30 bin imar dosyasını dijital ortama aktararak 28 yıllık İmar Arşivi'ni çağın koşullarına uygun hale getirdi. 

Kent kimliğini çağdaş ve güvenilir bir ortamda korumak amacıyla 140 kişilik bir ekiple 2 yıllık bir çalışma yürüten Yenimahalle Belediyesi, imar arşivini modern bir yapıya kavuşturdu. 

Dijital arşivleme sistemi ile birden fazla kullanıcının aynı anda bilgi edinmesine ve amaçları doğrultusunda kayıtları inceleyip kullanmasına olanak sağlanıyor. Belgelere kolay erişim imkanı sunan sistem, işgücü verimini arttırırken, zaman ve yer kayıplarını önlüyor. 

Ankara Son Söz 


Geri Dön