24 / 04 / 2024

Yenimahalle Belediyesi'nden Nazım Hikmet kültür merkezi!

Yenimahalle Belediyesi'nden Nazım Hikmet kültür merkezi!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara'nın en büyük kapalı kültür merkezini yaptıklarını, kentte ilk defa mekâna Nâzım Hikmet'in adının verildiğini söyledi. Merkezin bahar aylarında açılması planlanıyor



Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi, 40 bin metrekarelik alan üzerine inşa ettiği kültür merkezine Nâzım Hikmet adını verdi.

Yaşar, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde 2 bin 500 kişilik salon, 600 kişilik tiyatro salonu ve sergi alanları bulunduğunu anlattı. Merkezde belediye meclis salonları da olduğunu ifade eden Yaşar, belediye meclisinin toplantılarını burada yapacağını kaydetti. Yaşar, 32 milyar liraya mal olan kültür merkezinin 2.5 yılda tamamlandığını belirtti.

İki dönem  Ankara  Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptığını dile getiren Yaşar, "Bir sokağa, mahalleye Nâzım Hikmet'in adını vermek için bir çok önerge sunduk, ama kabul görmedi. Şimdi belediye meclisimizin kararı ile büyük şairimizin adım yaşatacağız" dedi.

Yaşar, "Çok amaçlı salonumuza Mehmet Akif Ersoy adını verdik. Tiyatro salonu da Yıldız Kenter adını taşıyacak" diye konuştu. Fethi Yaşar, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin çevresindeki yeşil alana da halk ozam Neşet Ertaş'ın heykelini dikip parka da adını verdiklerini belirterek "Cumhuriyetin milli şairi ile milli ozanını gelecek kuşaklara taşımak istedik" dedi.

CUMHURİYET


Geri Dön