20 / 04 / 2024

Yenimahalle Belediyesini şaşırtan rapor!

Yenimahalle Belediyesini şaşırtan rapor!

Yaklaşık 26 yıldır Gayret Mahallesi İvedik Caddesi'nde hizmet veren Yenimahalle Belediye Başkanlığı Binası’nın imar planlarında ‘semt hali ve katlı otopark alanı’ olarak gözüktüğü ortaya çıktı.



Yaklaşık 26 yıldır Gayret Mahallesi İvedik Caddesi 33 numarada hizmet veren Yenimahalle Belediye Başkanlığı Binası’nın imar planlarında ‘semt hali ve katlı otopark alanı’ olarak gözüktüğü ortaya çıktı.


Sayıştay Denetim Raporları’na yansıyan durum üzerine Yenimahalle Belediye Meclisi, ‘semt hali ve katlı otopark alanı’ olarak gözüken imar planını ‘belediye hizmet alanı’ olarak değiştirerek Büyükşehir Belediye Meclisi’ne havale etti.


SAYIŞTAY RAPORLARINA YANSIDI


Sayıştay Başkanlığı’nın 21.04.2014 gün ve 20/24/22285 sayılı yazısında, Yenimahalle Belediyesi yönetim, idari ve teknik hizmetlerinin yer aldığı ana binasının imar planı ile uyuşmadığı, mevcut taşınmazın bulunduğu parselin imar planında belediye hizmet alanına dönüştürülmesine yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının onaylanıp belediye hizmet binasının yapı ruhsatının alınması gerektiği belirtildi.


İMAR PLANINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI


Yenimahalle Belediye Meclisi 09.09.2014 gün ve 577 sayılı kararında, Sayıştay Başkanlığı’nın denetim raporu doğrultusunda ve kamu yararı gözeterek söz konusu parselin ‘Belediye Hizmet Alanı’ olarak düzenlenmesine ilişkin imar planlarını hazırlayarak Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun inceleyerek onay verdiği imar değişikliği raporunun önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmesi bekleniyor.


Geri Dön