25 / 04 / 2024

Yenimahalle kentsel dönüşümde sıra SSK Blokları'nda!

Yenimahalle kentsel dönüşümde sıra SSK Blokları'nda!

Mehmet Akif Mahallesi'nde örnek bir dönüşüm projesine imza atan Yenimalle Belediyesi, yeni rotasını AOÇ Kavşağı ile Lalegül arasında bulunan 25 Mart Mahallesi SSK Blokları olarak belirledi.



Mehmet Akif Mahallesi'nde örnek bir dönüşüm projesine imza atan Yenimalle Belediyesi, yeni rotasını AOÇ Kavşağı ile Lalegül arasında bulunan 25 Mart Mahallesi SSK Blokları olarak belirledi. Yenimahalle Belediyesi, Ankara'nın en eski toplu konut projelerinden olan SSK Blokları'nı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yenilemek için harekete geçti. 


İLÇENİN GİRİŞİ 


40 yıllık konutların dönüşümüyle ilgili HT Ankara'ya bilgi veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "SSK Blokları, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sosyal konut olarak yapılmış, ihtiyaç sahiplerine satılmış. 40 yıl öncesinin şartlarına göre, o malzemelerle yapılmış. 

Burası Yenimahalle'nin giriş kapılarından. Belediye olarak, hem bu bölgenin güzelleşmesini hem de vatandaşlarımızın daha güzel ve büyük evlere kavuşmasını istiyoruz. Burada belediyenin arsası yok. Son yıllarda gerçekleşen bazı yanlış kentsel dönüşümlerin önüne geçmek istiyoruz. Yapıcı firma ile vatandaşlar arasında danışma ve yönlendirme görevi altını çizen Yaşar, proje bittiğinde güzel bir alanı vatandaşlar lehine değerlendirmiş olacaklarım söyledi. 


YENİ BİR HAYATA BAŞLAYACAKLAR


Fethi Yaşar, iyi imar planı değişiklikliği ile güzel bir projeyi hayata geçireceklerini ifade ederek, "Dönüşümün en iyisini yapmak için büyük yoğunluk vermek lazım. O yoğunluğun büyük kısmını müteahhit alacak. 

Burada oturanlar dar gelirli, yoksul, emekli, işçi emeklisi insanlar. Onların hakları daha güzel bir daire, daha güzel bir müteahhit ile daha güzel bir proje ile buranın düzenlenmesi. Biz vatandaşın zarar görmesini istemiyoruz. Bugünkü değerlerinin çok üzerinde daireleri hak sahiplerine sunacağız. Vatandaşlarımız karar verirse, biz de bu işin takipçisi, yönlendiricisi ve denetçisi olacağız. Yeşili, yaşam alanı ve kamusal alanı daha çok olacak. Yani sadece daire almayacaklar, yepyeni bir çevrede, yeni bir hayata başlayacaklar.'' Borç altına girmeyecekler Vatandaşların borç altına girmeyeceğini Kabul etmezlerse zorla yapacak değiliz, vurgulayan Yaşar, "Belediye hak sahiplerine Biz vatandaşımızın lehine olduğu için bu kira ve taşınma masrafı verecek. Herhangi projeye yardımcı oluyoruz. Başka türlü bir borçlanma olmayacak. Proje bittiğinde de onlar yıkıp yapamaz. Ancak böyle bir proje evlerini teslim alacaklar. Eğer projeyi kabul ile daha güzel bir yerde oturma imkanına ederlerse, birkaç ay içinde işe başlayacağız. kavuşabilirler" diye konuştu. 


Habertürk Ankara


Geri Dön