19 / 03 / 2024

Yenimahalle kentsel dönüşümle birlikte cazibe merkezi olacak!

Yenimahalle kentsel dönüşümle birlikte cazibe merkezi olacak!

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar: 11 bin kursiyere meslek edindirme kursu veriyor. Ara eleman yetişmesine önem veriyoruz. İnşaat sektörüne destek oluyor, üretim yönelik her talebi destekliyoruz.



ÜLKENİN ve şehrin ekonomik gelişiminin yerel yönetimlerden geçtiğini kaydeden Yenimahelle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Modernleşme ve çağdaşlaşmanın ön koşulu ticaret ve sanayi kadar yerel yönetimlerin başarısından geçer. Yerel yönetimi zayıf olan, çalışmayan, üretmeyen bir kentin gelişmesi de mümkün değildir" diye konuştu. 


İSTİHDAM YARATMAK ZORUNDAYIZ 


Çalışma yaşına gelmiş her bireyin, kendi olanaklarıyla, kent yaşamınıın sunduğu çalışma fırsatlarını değerlendirme hakkına sahip olduğunu kaydeden Yaşar, "Yenimahalle'de insan odaklı hizmet üreten sosyal belediye sorumluluğunu taşıyarak bunu yapmaya çalışıyoruz. Yerel yönetim olarak Yenimahalle'de ekonomik kalkınmayı teşvik edecek koşulları yaratmayı, girişimcilere yardımcı olma olanaklarım sağlamayı amaçlıyoruz. Hizmete açtığımız kentsel mekânlar; üretim, dağıtım, alış-veriş ve tüketim gibi ekonomik dayanaklara sahip olduklarından, kent ekonomisinde de önemli bir rol oynuyor. Ekonominin canlı olduğu merkezlerin sayısını artırarak çoğu bölgemizi otel konumundan çıkarmayı başardık" dedi. 


YENİMAHALLE BİRİNCİ ÇIKIYOR 


Meslek edindirme kursları aracılığıyla belediye olarak istihdam yarattıklarını, bölgede ticaret yapmak isteyen esnafa destek olduklarım, altyapı çalışmaları ile de sanayici ve tüccar için bölgeyi çekim merkezi haline getirmeye çalışüklarını belirten Yaşar," 11 bin kursiyere meslek edindirme kursu veriyor. Ara eleman yetişmesine önem veriyoruz. İnşaat sektörüne destek oluyor, üretim yönelik her talebi destekliyoruz. 

Bu nedenle Ankara'da yaşamak istediğiniz ilçe neresidir diye anket yapıldığında Yenimahalle birinci çıkıyor" diye konuştu. Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sosyal kalkınma ve çevre koruması ile tüm kentsel alanda yaşam kalitesini yükseltme hedefleriyle birlikte planlandığında ekonomi de canlanıyor. Kentsel dönüşüm, altyapı ve ticarete yönelik faaliyetlere destek olmamız ilçemizdeki ekonomiyi de canlandırmaktadır. Ekonomik kalkınma, çevre koruma ve sosyal kalkınma arasında bir dengeyi savunan sürdürülebüir kalkınma; ekonomik kalkınmanın gelişmesinde temel hedef olarak gözetilmelidir. Bu nedenle, yerel yönetimlerin sorumluluğu; mevcut altyapılardaki eksiklikleri tanımlayarak, politikalar, öneriler, stratejiler ve programlar biçiminde sosyoekonomik kalkınma planlarına yansıtmaktır." 


Hürriyet


Geri Dön