29 / 03 / 2024

Yenimahalle Yamaçevler'de dönüşüm başlıyor!

Yenimahalle Yamaçevler'de dönüşüm başlıyor!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Yamaçevler'de başlayan dönüşüm çalışmalarını inceledi.




Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ile birlikte Yamaçevler'de mahalle sakinleriyle sohbet etti ve bölgedeki yıkım çalışmalarına start verdi.


Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yukarı Yahyalar, Çiğdemtepe ve Avcılar Mahallesi sınırları içerisinde kalan gecekondu bölgesi dönüşecek.


Yenimahalle'ye ve Yenimahalleliye yakışır, kaliteli, sosyal donatı alanlarıyla tercih edilen bir semt yaratmak amacıyla harekete geçen Yenimahalle Belediyesi, yaklaşık 66 hektarlık alanda, 5 bin 200 kişinin yaşamını sürdürdüğü mevcut bin 300 gecekonduyu yıkacak ve bölgede modern binalar inşa edecek.




Yamaçevler Yenimahalle’nin son gecekondu bölgesi


 

Yamaçevler Kentsel Dönüşüm Projesi’nin, Yenimahalle için hayati önem taşıdığını söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, konuyla ilgili olarak “Tek amacım Yenimahalle'de gecekonduyu tarihe gömmek. Burası ilçemizin son gecekondu bölgesi. Bölgede bin 300 gecekondu hak sahibi bulunuyor. Vatandaşlarımızla da görüşmelerimizi yaptık. Onları bulundukları yerde ev sahibi yapmak istiyoruz. Bugün ilk kazma vuruldu. İnşallah tapu teslim törenini de hep beraber, güle oynaya yapacağız” diye konuştu.



Yenimahalle Belediyesi



Geri Dön