28 / 03 / 2024

Yenimahalle'de 6 yılda 6 bin 547 yatırımcıya inşaat ruhsatı verildi!

Yenimahalle'de 6 yılda 6 bin 547 yatırımcıya inşaat ruhsatı verildi!

Başkentin hızlı değer kazanan bölgelerinden biri olan Yenimahalle, esnafın ve yatırımcıların tercihi oldu. Yenimahalle’de 2009 yılından bu yana iş yeri açmak isteyen 15 bin 282 esnafa iş yeri açma ruhsatı, 6 bin 547 inşaat ruhsatı verildi.



Başkentin hızlı değer kazanan bölgelerinden biri olan Yenimahalle, esnafın ve yatırımcıların tercihi oldu. Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları, ardı ardına gelen kültür merkezleri ile sosyal tesisler gibi nitelikli projeler, bölgeye olan talebi her geçen gün artırıyor.Yenimahalle’de 2009 yılından bu yana iş yeri açmak isteyen 15 bin 282 esnafa iş yeri açma ruhsatı, 6 bin 547 yatırımcıya inşaat ruhsatı verildi.


Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, iş yeri açılmasına yönelik artan talepten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Esnafın içinde bulunduğu sıkıntılı süreci çok iyi biliyorum. Bu yüzden iş yeri açmak isteyen vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki ne kadar çok iş yeri açılırsa o kadar çok gencimiz istihdam edilir” dedi.


KÜÇÜK ESNAF DESTEKLENMELİ

Başkan Yaşar, Yenimahalle’de ekonomik dengesizliklere ve eşitsizliklere rağmen her gün ortalama 9 iş yerine ruhsat verildiğini söyledi. Yaşar, “Özellikle küçük esnafın desteklenmesi gerekir. Biz belediye olarak esnafımıza değer veriyor, sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Özellikle iş yeri açma niyetinde olan vatandaşlarımıza ruhsat almaları konusunda mümkün olan kolaylıkları gösteriyoruz” diye konuştu.


Yenimahalle’nin inşaat sektörünün gözdesi olduğunu hatırlatan Yaşar, “Parklardan yollara, kaldırımlardan çevre düzenlemesine kadar birçok alanda hizmet atılımı gerçekleştirdik. İlçemiz ne kadar düzenli olursa o kadar insan bölgemizi tercih edecek ve böylelikle herkes kazanacak. Yenimahalle herkesin yaşamak ve ticaret yapmak istediği bir ilçe oldu. Bununla gurur duyuyorum” dedi.


Ankara Güçlü Anadolu


Geri Dön