23 / 04 / 2024

Yenimahalle'de apartman ve site yöneticileri eğitimi başladı!

Yenimahalle'de apartman ve site yöneticileri eğitimi başladı!

Yenimahalle Belediyesi ve Yenimahalle Kent Konseyi iş birliğiyle başlatılan Apartman ve Site Yöneticileri Eğitimi projesinin ilk toplantısı Yenibatı Mahallesi’nde gerçekleşti.




Yenimahalle Belediyesi ve Yenimahalle Kent Konseyi iş birliğiyle başlatılan Apartman ve Site Yöneticileri Eğitimi projesinin ilk toplantısı Yenibatı Mahallesi’nde gerçekleşti.

Yenimahalle Apartman ve Sitelerine Standart Geliyor

Pilot bölge olarak seçilen Yenibatı Mahallesi’nde ilki yapılan Apartman ve Site Yöneticileri Eğitimi toplantısına, pek çok apartman ve site yöneticisi ile apartman görevlisi katıldı. Apartman ve site yöneticiliğine dair verilen eğitimin ardından katılımcıların soruları cevaplandı.


Apartman ve site yöneticileri için kitap hazırlandı


Toplantının açılış konuşmasını yapan Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar, “Günümüz kentlerinde, apartman ve site yöneticiliği için yapılan görüşme ve seçimler, demokrasinin en temel ve hatta başlangıç yeri uygulamalarıdır. Bu birimlerde yaşanan yönetim süreçleri ne kadar bilimsel, demokratik ve katılımcı olursa, bu binaların yükseldiği kentlerde de yaşamın o oranda güzel olacağına inanıyoruz” dedi.


Siteler içerisinde yer alan bina sayısının, ayrıca binalardaki kat sayısının artmasının, doğal olarak site içerisinde yaşayan nüfusun da artmasına yol açtığını dile getiren Çınar “Bu nedenle de, bildiğimiz ‘apartman yöneticiliği’ ile birlikte ‘site yöneticiliği’ kavramı yaygınlaşmaya başladı. Kentleşmedeki yeni yönelimler, ısınma, çevre, güvenlik, engelsiz yaşam alanları vb. ile ilgili yeni yasa ve yönetmelikler site yönetimlerinden beklentileri artırdı. Yenimahalle Kent Konseyi Yürütme Kurulu olarak, ortak yaşam alanlarımızın daha iyi nasıl yönetilebileceğinin, engellilerimiz için günlük yaşamın nasıl daha kolay kılınabileceğinin, mevcut yasa ve yönetmeliklerin bu bağlamda neleri gerektirdiğinin ele alındığı bir program düzenlemeye karar verdik. Ayrıca apartman ve site yöneticilerimize yol göstermesi için başucu rehberi niteliği taşıyan bir de kitap hazırladık” diye konuştu.


Toplantılar yaygınlaştırılacak


Toplantıda güvenlik eğitimi, doğal afetlerden korunma ve kişisel ilişkiler üzerine konuşma yapan Yürütme Kurulu Üyesi Cemalettin Gürler, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Amacımız tüm apartman ve site yöneticilerine ulaşmak, Yenimahalle’nin toplu yaşam alanlarında belli bir standardın oluşturulmasını sağlamaktır. Apartman ve site yöneticilerimizin hak ve ödevleri konusunda bilgilendirilmeleri için yapmış olduğumuz bu toplantıları yaygınlaştırmayı ve daha çok yöneticiye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.



Yenimahalle Belediyesi



Geri Dön