29 / 03 / 2024

Yenimahalle'de imar ve şehircilik arşivi törenle açıldı!

Yenimahalle'de imar ve şehircilik arşivi törenle açıldı!

Yenimahalle'de imar ve şehircilik arşivi törenle açıldı. Yenimahalle Belediyesi, vatandaşların ve müteahhitlerin kısa zamanda bilgi ve dokümanlara ulaşması amacıyla sürdürdüğü dijital imar arşivi çalışmalarını tamamlayarak hizmete açtı...



Belediyenin bodrum katında gelişigüzel istiflenen ve yıllardır biriktirilmesi nedeniyle yıpranan 30 bin adet dosyayı 140 kişilik bir ekiple tek tek tarayan ve dijital ortama aktaran belediye, modern imar arşivini çok sayıda inşaat firması çalışanı ve vatandaşların katılımıyla açtı. Açılışa, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Gürol Karahisarlıoğlu, meclis üyeleri, birim müdürleri, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan ve Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç katıldı. 


Arşivi konuklara gezdiren Yaşar sistemin işleyişi hakkında bilgi verdi. 

Açılışın ardından konuşma yapan Yaşar, Yenimahalle'nin geleceği açısından önemli bir hizmete imza attıklarını söyledi. Yerel yönelimlerin vatandaşın belgelerine ve kentin kimliğine sahip çıkmakla sorumlu olduğunu kaydeden Yaşar, "Türkiye'de bu gibi hususlara gereken önem verilmiyor. Vatandaşın hakkını koruyacak, mağduriyetini önleyecek çalışmaları yapan belediye sayısı azdır. Yenimahalle Belediyesi'nde dijital sistemi kurmadan önce yalnızca 2 çalışanımızın dosyaları bulması bir hayli zaman alıyordu. Ancak şimdi hem dosyaların orijinal hali kasalarda belirli bir düzende saklanıyor hem de dijital ortama aktarılan belgeler birkaç dakika içinde isteyenlere verilebiliyor" dedi. 

Onarımları tamamlanarak çelik arşiv dolaplarında koruma altına alınan dosyalar Yenimahalle Belediyesi'nin bodrum katında yangın ve sel gibi felaketlere karşı tüm güvenlik önlemlerinin alındığı bir ortamda saklanıyor. Yüz taraması ile sadece görevlilerin girilebildiği arşivde, 3 milyona yakın belge ve 30 bine yakın dosya tek tek elden geçirildi. 

Dijital ortama aktarılan dosyalar ise vatandaşın talebi durumunda birkaç dakika içinde çıktısı alınarak teslim edilebiliyor. 


Yenimahalle Belediyesi imar uygulaması işlemlerinin daha sağlıklı ve kısa sürede sonuçlandırılması için hazırlanmış görsel ve yazılı bilgilerle ile tam donanımlı bir rehber işlevi görecek "Yenimahalle İmar Planı Kitabfnı da 1 Kasım'dan itibaren hizmete sundu. Yaşar, satılacak kitaplardan elde edilecek gelirlerin ise Yenimahalle'ye yeni hizmetler için belediye kaynaklarına aktarılacağını söyledi. 


Yenimahalle ilçesinin her bir metrekaresinin imar planlarının içinde bulunduğu kitap özellikle emlakçılar, mimarlar, mühendisler, müteahhitler ve inşaat firmaları için bir bilgi hazinesi niteliği taşıyor. 


Belde


Geri Dön