28 / 03 / 2024

Yenimahalle'de iskan belgesi için son gün 31 Mayıs!

Yenimahalle'de iskan belgesi için son gün 31 Mayıs!

Yıllardır iskan sorunu yaşayan ailelerin yüzünü güldüren Yenimahalle Belediyesi, 2981 sayılı İmar Affı Yasası yürürlükten kalkmadan önce ilçede iskansız bina kalmaması için kollan sıvadı...




Vatandaşları evlerinin gerçek sahibi yapmak için göreve geldiği günden beri etkin bir çaba harcayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yıllardır çözüm bekleyen Yenimahallelileri, tapularına kavuşturdu. 5 yılda yaklaşık 940 binaya, yapı kullanma izin belgesi veren Yenimahalle Belediyesi, şimdi de ilçe genelindeki yaklaşık 200 iskansız yapı için harekete geçti. 


"Evinizin gerçek sahibi olun" 


31 Mayıs 2015'te yürürlükten kalkacak olan imar affı yasası kapsamında konut ve iş yeri sahiplerini mağdur olmamaları için uyarılarda bulunan Yenimahalle Belediyesi, ayrıca Yenimahalle bölgesinde iskan sorunu yaşayan Aşağı Yahyalar, Demetlale, Demet, Demetgül, Özevler, Yeşilevler, Karşıyaka mahallelerindeki apartman sakinlerine gönderdiği mektuplarla da hatırlatma yaptı.Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Dişinizden tırnağınızdan arttırarak aldığınız evlerin gerçek sahibi olmanız için göreve geldiğimiz günden beri elimizi taşm altına koyduk. Yıllardır çözülemeyen sorunu büyük ölçüde hallederek vatandaşların yüzünü güldürdük. 

Şimdi de belli mahallelerimizdeki yaklaşık 200 iskansız yapı için kolları sıvadık. 31 Mayıs tarihine kadar başvuru yapan tüm iskansız binalar için gereği yapılacak" dedi. 


İskansız yapılar için son şans 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 16.05.2012 tarihinde yürürlüğe giren Afet Riski Altındaki Alanları Dönüştürülmesi hakkındaki kanun kapsamında İmar Affı Yasası, 31 Mayıs 2015'te tamamen yürürlükten kalkıyor. 


Aftan yararlanacak olan vatandaşların bu tarihten önce iskanlarım almaları gerekiyor.  Belirtilen tarihe kadar iskan başvurularım yapmayanların bir daha iskan ve kat mülkiyeti tapusu alması söz konusu olmayacak. 


Posta Ankara


Geri Dön