20 / 04 / 2024

Yenimahalle'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor!

Yenimahalle'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor!

Pamuklar Bölgesi’nde 422, Macunköy’de ise 408 aileyi yerinden etmeden ev sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde ise kentsel dönüşüm çalışmalarına hızla devam ediyor...



Yenimahalle Belediyesi ayrım gözetmeksizin ve kimseyi mağdur etmeden kentsel dönüşüme devam ediyor. Pamuklar Bölgesi’nde 422, Macunköy’de ise 408 aileyi yerinden etmeden ev sahibi yapan Yenimahalle Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde ise çalışmalarını hızla sürdürüyor.


AİLELERLE TEK TEK GÖRÜŞÜLDÜ


Yenimahalle Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını vatandaşların yaşama haklarını ön planda tutarak gerçekleştirdi. Gecekonduların yıkılma aşamasından önce bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarla tek tek görüşerek anlaşan belediye yetkilileri, inşaat sürecinde evlerinden çıkması gereken aileleri belirledi. Belediye, evlerinden çıkacak vatandaşlara kira yardımı yaparak, sağlıklı konutlara kavuşacak aileleri mağdur etmedi.


BİR SENEDE TESLİM


İlk olarak kazmayı Şentepe’nin Pamuklar Mahallesi’ne vuran Yenimahalle Belediyesi bölgedeki Kentsel Yenileme Projesi’ni tamamlayıp hak sahibi 422 aileye yeni evlerinin anahtarını verdi. Genel olarak gelir düzeyi düşük vatandaşlardan oluşan aileler, yaklaşık bir sene içerisinde yeni evlerine kavuştu. Belediye, “Sağlıksız kentleri, sağlıklı hale getirmek” anlayışıyla sürdürdüğü çalışmalarının ön koşulunu “Vatandaşın mağdur edilmemesi” olarak belirledi.


MEHMET AKİF KONUTLARI SON ŞEKLİNİ ALIYOR


Yenimahalle’nin çehresini değiştirmek üzere çıkılan kentsel dönüşüm yolculuğunda ikinci durak Mehmet Akif Ersoy Mahallesi oldu. Bin 92 gecekondunun yıkıldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde, 3 bin 500 konutluk modern binalar dış cephelerinin tamamlanmasıyla birlikte dikkat çekmeye başladı. 22 bloktan oluşan yerleşim alanındaki çalışmaların yüzde 90’ı tamamlandı. 221 bin 13 metrekarelik alanda yükselen apartmanların dış cephe çalışmalarının tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi, altyapısı ve sosyal alanların oluşturulması çalışmalarına hızla başlandı.


ARSA YÜZÖLÇÜMÜNE GÖRE DAİRE


Bölgede oturan gecekondu sahiplerinden imarlı tapuları olanlar, arsanın yüzölçümüne göre daire sahibi olacak. 145 metrekare alana sahip olanlara 2+1, 195 metrekare alanı olanlara 3+1, 245 metrekare olana 4+1, 250 metrekare alanı olana ise 2 daire verilecek. Proje kapsamında parklar, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları gibi sosyal donatı alanları da en ince ayrıntısına kadar planlanarak çağdaş bir yaşam alanı oluşturulacak. Gecekondu sahipleri, 7 bin 500 liradan başlayan bedeller ödeyerek, 48-120 ay taksitle 500 günde oturdukları evin sahibi olacaklar.


YAŞAM KALİTESİ ARTTI


Macunköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile de 408 aile yenilenen mahallelerindeki yeni evlerine kavuşturuldu. İnşaat aşamasında vatandaşlarla tek tek görüşerek geçici olarak oturacakları evleri belirleyen belediye yetkilileri, kira yardımlarını da aksatmadan olası mağduriyetlerin önüne geçmiş oldu. Projenin büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda kısa bir süre içerisinde tamamlanan yerleşim alanının çevresi de mercek altına alınarak vatandaşların yaşam kalitesi arttırıldı.


"BARINMA HEPİMİZİN HAKKI"


Vatandaşın sağlıklı ve huzur içinde oturabileceği konutlar inşa etmek için çaba sarf ettiklerini dile getiren Yaşar, "Barınmak hepimizin en doğal hakkıdır. Yenimahalle Belediyesi olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile işbirliği yapıp her türlü imkanı sizlerin yararına kullanıyoruz. Vatandaşları makul bir borçlandırma ile ev sahibi yapıyoruz. Kentsel dönüşüm boş alanlarda yapılamaz. Kentsel dönüşüm sağlıksız binaların yıkılarak, yerlerine sağlam binaların yapılmasıdır. Depreme dayanıklı, günün şartlarına uygun banyosu, tuvaleti, salonuyla günün şartlarına uygun bir yapıda oturtmak için yapılan işin adıdır" diye konuştu.


Milliyet Ankara


Geri Dön