29 / 03 / 2024

Yenimahalle'de kentsel dönüşüm projeleri halk için yapılacak

Yenimahalle'de kentsel dönüşüm projeleri halk için yapılacak

Yenimahalle Belediye BaÅŸkanı Fethi YaÅŸar, belediye olarak Şentepe ve Macunköy'de TOKÄ° ile yaptıkları kentsel dönüÅ&Yum



Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde, daha önceki belediye başkanı döneminde planlanan, ancak vatandaşların "hakları zarar gördüğü" gerekçesiyle karşı çıktığı kentsel dönüşüm projesinde ise yeni bir sayfa açtıklarını ifade eden Yaşar, "Bizim için önemli olan rant değil. Halkın sağlıklı konutlarda ve sağlıklı bir çevrede yaşamasıdır" dedi.

Yaşar, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde, yıllar önce yaptıkları gecekondularla bölgeye hayat veren vatandaşların haklarını görmezden gelen anlayışa karşı olduklarını vurgulayarak, kentsel dönüşüm projesiyle buradan elde edilebilecek rantın halkın olması gerektiğini kaydetti.

Yaşar, bölgede oturanların mağdur edilmeyeceğine dikkati çekerek, "Kentsel dönüşüm projelerini halka rağmen değil, halk için yapacağız" dedi.

"HALKA 35 MİLYON TL BAĞIŞLADIK"
Öte yandan, Demetevler'de 50 yıldır aynı binada oturan ve sadece arsa tapusu bulunan ailelerin, daire tapularına kavuşmalarının yolunu açtıklarını anlatan Yaşar, emekli, işçi ve memur gibi sabit gelirli hak sahiplerinin yüksek harç bedelleri nedeniyle evlerinin iskanlarını alamadığını tespit etmeleri üzerine harç bedellerini aşağıya çektiklerini söyledi.

Yaşar, daha önce daire başına 2 bin TL'yi bulan harç bedelini 200 TL'ye indirdiklerini belirterek, "Bu sayede, iskan harçları için vatandaşın cebinden çıkacak 35 milyon TL'yi halka bağışladık" diye konuştu.

"Politika değil, iş yaptıklarına" ifade eden Yaşar, şunları kaydetti:

"Yasal hakkımız olan harçları düşürme yetkisini kullanarak Demetevler'in tapu sorununu çözdük. Bundan sonra Demetevler'de yaşayan vatandaşlarımız kendi mülkiyetinin sahibi olacak. Herkesin tapularını alabilmesi için de bu fiyatlar yürürlükte kalacak. Tapuların harçlarını indirmek başta olmak üzere, alışverişlerimizde bile öncelik Yenimahalle esnafınındır. Belediye olarak yaptığımız tüm hizmetlerde alıma konu olan her şeyi dahi Yenimahalle'den temin ediyoruz."
AA


Geri Dön